NINOVE - Fietspunt geopend aan het station

C21 Css

NINOVE - Fietspunt geopend aan het station

Editiepajot-jacky-delcour-fietspunt-station-11022014
foto © Jacky Delcour
 
Editiepajot-jacky-delcour-fietspunt-station1-11022014
foto © Jacky Delcour
 

Steeds meer pendelaars komen met de fiets van en naar het station, om zo files en parkeerproblemen te vermijden. Sinds 7 januari kunnen pendelaars die gebruik maken van het station van Ninove, maar ook alle andere Ninovieters, terecht in het nieuwe fietspunt aan het station.

De medewerkers van het fietspunt houden toezicht op de fietsenstallingen en onderhouden ze. Je kan er ook terecht voor kleine herstellingen aan je fiets die noodzakelijk zijn om veilig en reglementair thuis te geraken. Vanaf komend voorjaar zal je er zelfs een fiets kunnen huren!

De medewerkers van het fietspunt, die hier in het kader van een sociale tewerkstellingsproject werken, verzorgen toezicht van 7 uur tot 19 uur op werkdagen. Meermaals per dag doen ze hun ronde in de stationsomgeving. Tijdens hun ronde ruimen ze zwerfvuil op en zorgen ze ervoor dat alle fietsen ordelijk gestald staan. Foutief gestalde fietsen worden gelabeld en de eigenaar wordt verzocht om zijn of haar fiets correct achter te laten. De medewerkers zijn ook aanspreekbaar voor alle vragen i.v.m. fietsgebruik.

In het fietspunt kan je ook terecht voor eenvoudige fietsherstellingen. De hersteldienst is een service om gestrande fietsers voort te helpen, zodat ze toch veilig en reglementair thuis kunnen komen met de fiets (het “thuiskomprincipe”). Het gaat dus vooral om kleine herstellingen zoals het plakken van een band, het herstellen van een licht of ketting,... Voor grote herstellingen of een grondig onderhoud verwijzen de medewerkers van het fietspunt door naar de traditionele fietsenmaker.

Met de komst van het Fietspunt wordt het ook mogelijk om in het station van Ninove een Bluebike te ontlenen, vermoedelijk vanaf voorjaar 2014. Wanneer je een eenmalig abonnement neemt (10 euro) kan je voor 3 euro per dag in het station een pendelfiets huren.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 feb 2014
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 21 jun 2022

archief