NINOVE – Het decanaat ontvangt een gast uit Senegal voor een inleefweek

C21 Css

NINOVE – Het decanaat ontvangt een gast uit Senegal voor een inleefweek

Editiepajot-ingezonden-foto-senegal-17032014
ingezonden foto
Editiepajot-ingezonden-foto-senegal1-17032014
ingezonden foto
 

In het kader van de jaarlijkse campagne van Broederlijk Delen ontvangt het decanaat Ninove een gast uit Senegal voor een inleefweek. Het stadsbestuur zorgt mee voor een gevarieerd inleefprogramma.

Tocoma Sy werkt voor Caritas Kaolac, een van de partnerorganisaties van Broederlijk Delen in Senegal. De organisatie is op meerdere terreinen actief; ze ondersteunt bijvoorbeeld gezinnen met microkredieten. Tocoma Sy verblijft in een gastgezin in onze stad van 18 tot 25 maart. Dankzij de samenwerking met verschillende partners en het stadsbestuur wordt hem een gevarieerd inleefprogramma aangeboden. De man bezoekt onder andere Teledienst, de kringwinkel ’t Vierkant, een boerderij, de Oxfam-Wereldwinkel en ILVA. Hij is ook te gast in scholen en parochies. 

Het meerjarenplan van de stad heeft aandacht voor ontwikkelingssamenwerking door noordzuidthema's in de kijker te zetten en de bevolking ervoor te sensibiliseren. Ook werkt het bestuur aan een subsidiereglement om lokale noordzuidinitiatieven te ondersteunen. Het stadsbestuur steunt daarom deze inleefweek.

Op donderdag 20 maart in de namiddag wordt Tocoma Sy in het stadhuis ontvangen. Hij krijgt er een rondleiding met uitleg over de werking van een stadsbestuur en –administratie. De bibliotheek serveert op zaterdag 22 maart van 9 tot 13 uur een koffiestop in het kader van Broederlijk Delen én in aanwezigheid van Tocoma Sy.

Een hoogtepunt van de inleefweek is de ‘Senegalese avond’ op vrijdag 21 maart vanaf 19.30 uur in ‘Hof ter Beke’ in Nederhasselt. Naast een getuigenis van Tocoma Sy en Senegalese hapjes is er een concert van Likalo Pan Afrika Tam Tam met muzikanten uit West- en Centraal-Afrika. Inkom 5 euro (tot 12 jaar gratis). 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mrt 2014
Jacky Delcour
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 21 jun 2022

archief