NINOVE - Blue-bike deelfietsen vanaf 1 april 2014 van start

C21

NINOVE - Blue-bike deelfietsen vanaf 1 april 2014 van start

Editiepajot-jacky-delcour-blue-bike2-25032014
Foto © Jacky Delcour
 
Editiepajot-jacky-delcour-blue-bike1-25032014
Foto © Jacky Delcour
Editiepajot-jacky-delcour-blue-bike-25032014
Foto © Jacky Delcour
 

Gratis abonnementen voor de eerste 500 Ninovieters - Vanaf 1 april 2014 kan men aan het station in Ninove een blauwe uitleenfiets, een zogeheten Blue-bike, huren. Blue–bike kadert in een globale mobiliteitsaanpak van het stadsbestuur en biedt een gemakkelijk transportalternatief voor de vele pendelaars, shoppers en andere bezoekers van Ninove. Blue-bike is een initiatief van Blue-mobility dat het deelfietssysteem al sinds 2011 in tal van treinstations succesvol lanceerde, telkens in nauwe samenwerking met de fietspunten van deze stations. Blue-mobility biedt oplossingen voor de zogenaamde ‘laatste kilometer'.

Shoppen? Lunchmeeting? Citytrip? Werk? Met Blue-bike combineer je het moeiteloos. Met een Blue-bike verplaats je je op een eenvoudige manier binnen de stad, met als startpunt en eindbestemming het station. Even naar "de bomma"? Vlot naar je zakenlunch? Op zoek naar die ongelooflijk toffe botten, op museumbezoek of nog een klein traject van het station naar het werk? Met een Blue-bike ben je "in no time" op je bestemming. En je hebt geen last van parkeerproblemen. Wie met de trein komt of ervoor kiest om z’n auto te parkeren op de gratis stationsparking huurt een fiets en heeft een zeer eenvoudige oplossing om zich in de stad te verplaatsen of om de laatste kilometers naar het werk af te leggen.

Er staat een Blue-bike voor je klaar aan het station van Ninove. Je schrijft je in om je lidkaart (abonnement) te bekomen. Inschrijven kan via: www.blue-bike.be. Wie geen toegang heeft tot het internet, kan zich voor zijn inschrijving persoonlijk laten begeleiden door een medewerker van het Fietspunt Ninove (ook aan het station gelegen).

Bij je inschrijving kies je welk soort lidmaatschap je wilt: algemeen, student of zakelijk (enkel voor bedrijven). Binnen enkele dagen ontvang je dan je Blue-bike lidkaart in de bus. Met deze lidkaart kan je aan elk Blue-bike uitleenpunt een fiets huren. Dit kan 24 uur op 24, 7 dagen op 7 via een sleutelterminal waar je je lidkaart scant. Een uitlening is telkens voor maximum 24 uur. Binnen deze termijn moet je de gehuurde fiets terugbrengen naar het Blue-bike fietspunt waar je hem ontleende.

In de opstartfase, van begin april tot eind juni, kan men in Ninove enkel via het Fietspunt een fiets huren, en dit op weekdagen tussen 7.00 en 19.00 uur.

Vanaf juli komt er ook in Ninove een sleutelterminal.

Al 41 uitleenpunten - Met Blue-bike sluit Ninove aan bij het rijtje andere steden waar het systeem zijn succes al bewezen heeft. Op een en dezelfde dag en met een en dezelfde lidkaart kan je in verschillende steden een Blue-bike huren. Er zijn op dit moment al 41  Blue-bike locaties in België.  Je vindt de verschillende locaties per provincie op www.blue-bike.be.

Gratis voor Ninovieters! In Ninove is de huur van een fiets gratis. Ook in de andere steden waar Blue-bike beschikbaar is, betalen Ninovieters niets voor het huren van een fiets. Enkel het jaarlijkse lidmaatschap moet worden betaald.

Stadsbestuur schenkt de eerste 500 lidkaarten - Voor de lancering schenkt de stad de eerste 500 lidkaarten gratis weg. Inschrijven hiervoor kan vanaf 27 maart via de speciale link www.blue-bike.be/ninove. Wie geen toegang heeft tot het internet, kan terecht in het Fietspunt Ninove.

Meer info? Voor meer info over Blue-bike surf je naar www.blue-bike.be. Mailen kan naar info@blue-bike.be. Telefonisch kan je terecht bij de dienst mobiliteit van de stad Ninove op het nummer: 054 31 32 82. Over Fietspunt vind je meer info op www.fietspunt.be. Het Fietspunt van Ninove vind je in de Stationsstraat 64, 9400 Ninove en is bereikbaar op 0473 94 39 14. Het is open op weekdagen tussen 7.00 en 19.00 uur

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mrt 2014
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 26 mei 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief