NINOVE – Vlaamse Kruis start opfrissingscursus EHBO

NINOVE – Vlaamse Kruis start opfrissingscursus EHBO

Editiepajot-ingezonden-vlaamse-kruis-opfrissingscursus-ehbo-08042014
Ingezonden
 
Editiepajot-ingezonden-vlaamse-kruis-opfrissingscursus-ehbo1-08042014
Ingezonden
Editiepajot-ingezonden-vlaamse-kruis-opfrissingscursus-ehbo2-08042014
Ingezonden
Editiepajot-ingezonden-vlaamse-kruis-opfrissingscursus-ehbo3-08042014
Ingezonden
 

Binnenkort start ook bij u in de buurt een opfrissingscursus EHBO. Dit gebeurt net zoals in heel wat andere afdelingen van Het Vlaamse Kruis in heel Vlaanderen. Dit initiatief werd eerder deze maand gelanceerd door Vlaams minister-president Kris Peeters op de hoofdzetel van Het Vlaamse Kruis in Mechelen. De Vlaamse overheid trok voor Het Vlaamse Kruis een budget uit van € 41.000 voor het organiseren van deze cursussen.

De komende twee jaar zal Het Vlaamse Kruis in al haar afdelingen in Vlaanderen EHBO-opfrissingscursussen aanbieden. Dit gebeurt binnenkort ook in Ninove waar u op 15/04/14 terecht kan om uw EHBO-kennis op te frissen. Tegen eind 2015 zouden in zowat alle afdelingen opfrissingscursussen  gegeven zijn.  Via de website van het Vlaamse Kruis (www.hetvlaamsekruis.be) of Afdeling Ninove (www.hetvlaamsekruisninove.org) kunnen belangstellenden alle nodige informatie vinden, over waar en wanneer een opfrissingscursus zal plaatsvinden.

Om het belang aan te tonen dat de overheid hecht aan deze opleidingen diende minister-president Peeters onlangs bij de officiële lancering tijdens een simulatie de eerste hulp toe aan een "slachtoffer" van een werkongeval. Ook de cursisten krijgen vanaf nu in de plaatselijke afdelingen de kans om de theorie te herhalen en toe te passen in praktijksitiuaties.

Volgens algemeen voorzitter van Het Vlaamse Kruis Gilbert Martein is het een absoluut zinvolle maatregel van de Vlaamse overheid om hierin te investeren. "Toen ik enkele maanden geleden zelf als ambulancier opgeroepen werd om hulp te bieden bij de grote kettingbotsing op de A19 in West-Vlaanderen viel het de hulpverleners op dat er zich in verhouding tot de grote ravage relatief weinig lichamelijke letsels voordeden. Dat een aantal betrokkenen onmiddellijk hun EHBO-kennis toepasten door de mensen zo spoedig mogelijk te evacueren, zat daar zeker voor veel tussen", aldus HVK-voorzitter Martein.

Voor meer info: www.hetvlaamsekruis.be of www.hetvlaamsekruisninove.org, tel. 015/27 61 00, of bij het Vlaamse Kruis Ninove via ninove@hvk.be   

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 apr 2014
Jacky Delcour
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 06 okt 2020
Jacky Delcour | 02 okt 2020
Jacky Delcour | 30 sep 2020
Jacky Delcour | 29 sep 2020

archief