NINOVE - Digitale Week! BibArt start met "Klikpauze", een mediawijze blog

C21

NINOVE - Digitale Week! BibArt start met "Klikpauze", een mediawijze blog

Editiepajot_ingezonden_digitale_week_ninove_broodje_app_aff

Mediawijsheid staat hoog op de agenda van bibliotheken. Zij zijn immers een basisvoorziening waar elke burger terecht kan met zijn vraag naar informatie.  Die informatie wordt meer en meer digitaal aangeboden. Digitale informatie en nieuwe media hebben een steeds grotere impact op ons dagelijks leven: op het werk, maar ook in onze vrije tijd. We maken fotoalbums met onze digitale foto’s, we zoeken de uurregeling van trein of bus online op, we hebben contact met vrienden via facebook, we vullen online onze belastingen in, we lezen de krant op de tablet, … We kunnen niet meer om nieuwe media heen, maar het is niet altijd gemakkelijk om bij te benen. 

De bibliotheken willen meehelpen om de digitale kloof te overbruggen en een beetje mediawijzer te worden. De bib is namelijk de plek bij uitstek waar je nieuwe media (beter) kan leren kennen. Je leert er kritisch en bewust omgaan met nieuwe media, maar je leert er vooral ook de oneindige mogelijkheden van ontdekken.

 

BibArt is het samenwerkingsverband van de bibliotheken van Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Haaltert, Lede en Ninove, met de steun van de provincie Oost-Vlaanderen. BibArt heeft een werkgroep mediawijsheid opgericht, waarin deze bibliotheken samen activiteiten uitwerken. Hun nieuwste initiatief is Klikpauze, een blog vol mediawijze nieuwtjes om het digitale leven makkelijker te maken. Van communicatie over huis-tuin-en-keukenapps tot privacy, er vallen nieuwtjes te rapen in allerhande categorieën.

 

Bedoeling is dat er elke week een klikpauze gelanceerd wordt. We verspreiden de artikels via flyers in de bibliotheken en via sociale media zoals facebook en twitter. Hou de facebookpagina van de bib dus in de gaten: www.facebook.com/bibninove. Neem af en toe een klikpauze en wordt een tikkeltje mediawijzer.

 

www.klikpauze.bibart.be

 

Meer info?

Marijke De Smedt, coördinator BibArt: Marijke.desmedt@aalst.be

Silke D'Hondt, bib Ninove: silke.dhondt@ninove.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 apr 2015
Jimmy Godaert
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief