NINOVE - Proefproject digisenior legt de brug tussen jong en oud

C21 Css

NINOVE - Proefproject digisenior legt de brug tussen jong en oud

Editiepajot_ingezonden_2015-05-04__digisenior_opendeur
 

Op woensdag 22 april 2015 en maandag 27 april 2015 vond het proefproject Digisenior plaats op Heilige Harten Secundair voor alle leden van de ouderenadviesraad (OAR) van Ninove. Dit project was een samenwerking tussen de stad Ninove, de ouderenadviesraad en de leerlingen van het zesde jaar Office & Retail van Heilige Harten Secundair.

Aan de hand van een enquête werd bij de leden van de OAR bevraagd welke onderwerpen zij graag aan bod zagen komen. Daaruit bleek dat het versturen van een mail, of hoe je met google of  Facebook werkt, toch nog heel moeilijk is voor een groot deel van de senioren.

Digisenior wou net die senioren bereiken die weinig of zelfs helemaal niets van computers en andere digitale technieken afweten, en hen op deze manier toch de digitale wereld laten ontdekken. 

Tijdens de lessen speelden de leerlingen van 6 Office & Retail voor één keer de rol van leerkracht. Ze maakten met groot succes de senioren op een eenvoudige manier wegwijs in de computerwereld.

 

Ook de tweede doelstelling van dit project werd bereikt. Door de persoonlijke aanpak van de jongeren, kregen de senioren ook een beter idee van ‘de jeugd van tegenwoordig’.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 mei 2015
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief