NINOVE zoekt jouw verhaal over vrijen, uitgaan en trouwen

C21

NINOVE zoekt jouw verhaal over vrijen, uitgaan en trouwen

Editiepajot-logo-ninove

‘Den hof af’ gaat op zoek naar herinneringen over ontspannen, uitgaan en liefde. Zin om een verhaal te sprokkelen? Goesting om zelf je verhaal te vertellen? Welkom en doe mee!                                                                

Het verhalenproject ‘Den hof af’ werd voorgesteld op de Erfgoeddag van 26 april 2015 in WZC Klateringen. Zes luisterhoekjes waren ingericht in de stijl van de jaren 1950 met meubeltjes en accessoires van bewoners van het rusthuis. Je kon er luisteren naar zes audioverhalen uit de tijd dat er nog met knikkers op straat en duiven uit Quiévrain werd gespeeld, er op elke hoek een café was en je je lief op kermis Herlinckhove ging zoeken.

 

De komende maanden vullen we de schatkist met herinneringen over jong zijn in Ninove en haar deelgemeenten vroeger en vandaag verder aan. We zoeken verhalen, foto’s en andere ‘souvenirs’ over ontspannen, uitgaan en liefde, dorpskermissen en wijkfeesten, cafés en cinema’s, plekken om heerlijk verliefd en momenten om zalig dronken te worden. We zoeken zowel verhalen en foto’s uit de oude doos als uit het Facebooktijdperk.

 

Thema’s die aan bod kunnen komen: waar ging je uit? Het jeugdhuis of de discotheek? De Gonzo of Den Exit? De kermis of de cinema? Ging je naar ’t bal met De Doorbrekers, het optreden van The Balls of zat je liever bij De Fikken? Om hoe laat mag je vertrekken en wanneer moet je weer thuis zijn? Hoe ga je uit: met de fiets of met papa’s BMW? Waar ga je naartoe om een lief ‘op te doen’? Wat trek je (zeker niet) aan? Wat zeg je om indruk te maken? Bemoeien je ouders zich met de keuze van je lief? Hoe zag je trouwkostuum eruit? Waar ga je naartoe om je te ontspannen? Met wie amuseer je je? Wanneer ging je voor het eerst op reis?

 

‘Den hof af’ zoekt verhalensprokkelaars

Om de verhalen te verzamelen, zoekt ‘Den hof af’ vrijwilligers: mensen die ons verhalentafeltje  openklappen op kermissen, op markten, in jeugd- en rusthuizen en daar verhalen sprokkelen van toevallige passanten. Maar evengoed mensen die hun vriend, dochter, nonkel of oma aan de mouw trekken en hun verhaal neerschrijven.

 

‘Den hof af’ is een verhalenproject met en voor mensen van verschillende leeftijden, interesses en achtergronden. Door de persoonlijke herinneringen over liefde, vrijen en trouwen brengen we Ninove op een andere manier ‘in kaart’ en wordt de stad het decor van het persoonlijke leven van haar inwoners. Op de Erfgoeddag van 24 april 2016 presenteren we het resultaat.

 

‘Den hof af’ is een organisatie van de stad Ninove in samenwerking met Vormingsplus Vlaamse Ardennen-Dender en met steun van Erfgoedcel Denderland.

 

Praktisch: hoe word ik verhalensprokkelaar?

Heb je zin om 1 of meerdere keren verhalen te sprokkelen aan ons verhalentafeltje? Wil je een verhaal over ontspannen, uitgaan en liefde uit je eigen omgeving of familie met ons delen? Heb je foto’s of andere ‘souvenirs’ over dit onderwerp? Geef ons een seintje via cultuur@ninove.be.

 

Meer info voor de pers? Dienst cultuur, cultuur@ninove.be, 054 31 32 87

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jul 2015
Jacky Delcour
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 29 feb 2024
Marc Colpaert | 26 feb 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 21 feb 2024

archief