Theater Magie en Stad NINOVE steken borst vooruit

C21

Theater Magie en Stad NINOVE steken borst vooruit

Editiepajot_ingezonden_2015-09-20_theater_magie__004
 

Woensdag, 16 september, werd in CC De Plomblom een borstkankerpreventie avond georganiseerd.  Na een openingswoordje van nieuwe burgemeester Tania De Jonge, trok Theater Magie met een wondermooi theaterrecital de avond op gang. Met een combinatie van 5 kunstvormen (Theater, Poëzie, Muziek, Fotografie en Film) brachten ze het verhaal van Eva, die op een hoopvolle manier borstkanker aanpakt en sterker uit haar noodlot stapt. Actrice Christel De Ryck (uit Liedekerke) liet met een zeer doorleefde prestatie de zaal niet onberoerd.

 

Nadien volgde een panelgesprek, waarop een radioloog, een borstverpleegkundige, een huisdokter en een vertegenwoordigster van de nationale organisatie voor borstkankerpreventie de lokale bevolking opriepen om zich te laten screening. Het is duidelijk dat dames tussen 50 en 69 jaar alle belang hebben om een mammografie te laten uitvoeren. Zij zijn de meest kwetsbare groep. Maar toch bleek uit de beantwoorde vragen dat alle dames alle belang hebben om regelmatig hun borsten te laten controleren.

 

De opbrengst van deze voorstelling ging naar Think-Pink, de nationale borstkankerbestrijder. Alleen spijtig dat het onderwerp dan velen afschrikt, want de avond was zeker van een hoog kwaliteitsgehalte.

 

CC De Plomblom te Ninove en ‘Pijpenstelen’ gaat in première in Mechelen op zaterdag 26 september.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 sep 2015
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 14 nov 2022
Marc Colpaert | 12 nov 2022

archief