Kim Michiels van Euromousse in NINOVE ontvangt het UNIZO- authenticiteitslabel voor ambachtelijke ondernemers "Handmade in Belgium"

C21

Kim Michiels van Euromousse in NINOVE ontvangt het UNIZO- authenticiteitslabel voor ambachtelijke ondernemers "Handmade in Belgium"

Editiepajot_ingezonden_unizo_authenticiteitslabel_voor_kim_michiels_em_hib_img_5817_ok_web
 

Vandaag weet je als consument niet altijd meer zeker wat je koopt. Consumenten zijn meer dan ooit op zoek naar originele producten en willen daarvoor een authenticiteitsgarantie. En die vinden ze bij ambachtelijke ondernemers via het HIB-label. Het is voor consumenten vaak niet gemakkelijk om de ambachtelijke ondernemers en hun producten te onderscheiden van de industriële. Anderzijds is het voor deze ondernemers niet makkelijk op te boksen tegen de concurrentie van onder meer industriële producten. En de term ‘ambachtelijk’ is, in tegenstelling tot Frankrijk, in België niet beschermd. Iedereen kan zichzelf ‘ambachtelijk’ noemen. Daarom lanceerde UNIZO het label Handmade In Belgium (kortweg HIB). Enkel wie aan de strikte criteria van het label voldoet, komt in aanmerking. Het is een jury van ondernemers en experts die dit label toekent.

 

Op vrijdag 16 oktober 2015 reikte UNIZO Oost-Vlaanderen het label uit aan Kim Michiels, zaakvoerder van Euromousse. Hij wordt zo UNIZO-ambassadeur van HIB.  

 

Ambassadeurs kunnen op hun beurt andere vakmannen nomineren voor HIB-label. Zo groeit de HIB-community uit tot een groep ondernemers met een herkenbaar label. 

 

Euromousse verdient dit label op basis van de vervaardiging van matrassen en kussens op maat, zowel voor retail als voor de zorgsector. Het grootste deel van de productie gebeurt volledig handmatig en Euromousse gebruikt uitsluitend grondstoffen van Belgische leveranciers. Zaakvoerder Kim Michiels is bijzonder trots op hun 100% Belgisch en grotendeels ambachtelijk fabricaat.


Meer info via www.euromousse.be 

 

Dit Ninoofs familiebedrijf voldoet dan ook aan onderstaande criteria:

 

Definitie – criteria

Enkel wie aan strikte voorwaarden voldoet, komt in aanmerking voor het label. Zo moet de ambachtelijke ondernemer zijn beroep in hoofdberoep uitoefenen, mag hij of zij maximum 20 werknemers in dienst hebben, moet het product minstens 50% ‘handmade’ zijn, een substantieel onderdeel van het assortiment uitmaken en een zekere nutsfunctie hebben. Het product is uniek in zijn soort en draagt ‘de handtekening van de maker’.

 

Meer informatie 

HIB: www.handmadeinbelgium.com
UNIZO Oost-Vlaanderen: Reinout Maus | 0478 56 87 90| reinout.maus@unizo.be
Euromousse: Kim Michiels| Mallaardstraat 37, 9400 Ninove | 054 33 48 29 | kim@euromousse.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 okt 2015
Jimmy Godaert
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 30 mrt 2024

archief