Bespaar op energiefactuur via de groepsaankoop van de Provincie Oost-Vlaanderen en de stad NINOVE

C21

Bespaar op energiefactuur via de groepsaankoop van de Provincie Oost-Vlaanderen en de stad NINOVE

Editiepajot-logo-ninove

De jaarlijkse groepsaankoop van 100% groene stroom en aardgas draait op volle toeren. De voorbije dagen kregen de mensen een oproepbrief in de bus en op dit moment zijn er al meer dan 20.000 inwoners van Oost-Vlaanderen die zich inschreven voor de groepsaankoop. Door zo veel mogelijk inwoners te verenigen, geeft de Provincie Oost-Vlaanderen hen immers de kans om groene én scherp geprijsde energie aan te kopen.

 

€ 200 besparen - De energiefactuur is sinds de vrijmaking van de energiemarkt met een kwart gestegen en nieuwe prijsverhogingen volgen in 2016. “Dankzij de groepsaankoop kunnen gezinnen en bedrijven ongeveer € 200 besparen op hun energiefactuur. Het blijft interessant om jaarlijks je factuur onder de loep te nemen en een overstap naar een andere leverancier te overwegen. De Provincie wil de Oost-Vlaamse gezinnen en bedrijven daarbij helpen door de meest voordelige groene leverancier te selecteren,” verduidelijkt schepen Wouter Vande Winkel.

 

Voor iedereen - Iedereen kan inschrijven voor de groepsaankoop. Tijdens de vorige edities kozen in totaal 72.000 inwoners en bedrijven voor goedkope groene energie. Ook zelfstandigen, kleine bedrijven en verenigingen met een beperkt verbruik kunnen deelnemen aan de groepsaankoop.

 

Iedereen kan zich gratis en vrijblijvend inschrijven tot en met 1 februari 2016. Dat kan online via www.samengaanwegroener.be. In Ninove kan je na afspraak ook terecht in het stadhuis bij de dienst leefmilieu. Een afspraak maken kan door te bellen naar 054 31 32 67. Breng zeker je laatste eindafrekening mee.

Na de veiling van 2 februari 2016 waarbij de energieleverancier met de laagste prijs werd aangesteld, krijgen de inschrijvers een persoonlijk voorstel waar de potentiële besparing is berekend. Er is dan tijd tot eind maart om te beslissen of je al dan niet overstapt.

 

Het publiek kan voor info terecht bij:

Provincie Oost-Vlaanderen

0800 76 101 (werkdagen van 9 tot 17 uur, maandag tot 20 uur)

groenestroom@oost-vlaanderen.be

www.samengaanwegroener.be  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 dec 2015
Jimmy Godaert
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 26 feb 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 21 feb 2024

archief