NINOVE - Groepsaankoop spouwmuur- en dakisolatie

NINOVE - Groepsaankoop spouwmuur- en dakisolatie

2018-02-06_spouwmuur-_en_dakisolatie
 

Stad Ninove participeert in de groepsaankoop voor dak- en spouwmuurisolatie die intercommunale SOLVA organiseert in het kader van het burgemeesterconvenant in de strijd tegen het klimaatsverandering. Na de succesvolle groepsaankoop voor de sanering van stookolietanks hoopt schepen van Leefmilieu Wouter Vande Winkel (Samen) op nog meer deelnemers.

 

“Dakisolatie is al goed ingeburgerd, maar spouwmuurisolatie is nog voor heel veel huiseigenaars uiterst interessant. Wie beide combineert bespaart 20% op zijn energiefactuur, maar dat kan voor wie met elektriciteit verwarmt nog hoger oplopen,” vertelt Vande Winkel. Schepen van Wonen Katie Coppens (Samen) wijst er bovendien op dat de groepsaankoop ook heel interessant is voor wie een huis verhuurt: “Tegen 2020 wordt dakisolatie verplicht terwijl veel huurhuizen nog geen dakisolatie hebben, het is dus een uitgelezen kans voor eigenaars van huurhuizen om voordelig het dak te laten isoleren.”

 

Wie deelneemt aan de groepsaankoop doet daar uiteraard financieel zijn voordeel mee, maar de ervaring leert dat vooral het professioneel advies en de omkadering mensen over de streep trekt. “Experts begeleiden de groepsaankoop en doen ook steekproeven om de kwaliteit van de uitgevoerde werken te controleren wat het nodige vertrouwen geeft,” vertelt Vande Winkel.

 

Wie intekent op de groepsaankoop verbindt zich voorlopig nergens toe. Pas na ontvangst van de persoonlijke offerte beslis je of je al dan niet ingaat op het aanbod. Nu intekenen kan al via de website www.energiegroepsaankoop.be/gebouwschil maar de stad organiseert op woensdag 14 maart een infovergadering waar uitgebreid toelichting gegeven wordt over het project. Geïnteresseerden zijn welkom in de Academie voor Woord, Muziek en Dans in de Parklaan 13 in Ninove om 19u30.

 

Meer info: Wouter Vande Winkel 0474/713296

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 feb 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 14 mei 2020
Jacky Delcour | 12 mei 2020
Jacky Delcour | 05 mei 2020
Jacky Delcour | 04 mei 2020

archief