NINOVE - Internationale dag van de vrede

C21

NINOVE - Internationale dag van de vrede

Editiepajot_ingezonden_logo_stad_ninove_

Een wapperende vredesvlag in het straatbeeld in de week van 21 september, naar aanleiding van de internationale dag van de vrede, wordt ondertussen een jaarlijks terugkerende traditie. Een traditie die we ook in 2018 willen verderzetten.

 

Dit jaar ligt de focus opnieuw op het thema kernwapens. Waarom? Er vonden vorig jaar multilaterale onderhandelingen plaats in New York die op 7 juli 2017 resulteerden in een VN-verdrag dat kernwapens ondubbelzinnig verbiedt. 122 landen keurden de slottekst goed. Het verdrag werd opengesteld ter ondertekening op 20 september 2017. Ondertussen tekenden reeds 58 landen het verdrag, en ook het ratificatieproces is al opgestart. Eens 50 landen het VN-verdrag ratificeren treedt het in werking. België nam niet deel aan de onderhandelingen, en heeft het VN-verdrag ook (nog) niet getekend. Daarom is het belangrijk dat Belgische steden en gemeenten een duidelijk signaal geven.

 

Van 21 september tot 24 september zal in Ninove de vredesvlag worden opgehangen aan het Fedimmo-gebouw, oud stadhuis en stadhuis. Op 20 september 2018 sturen Belgische burgemeesters een gezamenlijke open brief aan de Belgische regering met de oproep om het VN-kernwapenverbod te ondertekenen. Deze open brief werd ook ondertekend door de burgemeester van Ninove.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 sep 2018
Jacky Delcour
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 03 jun 2024

archief