NINOVE - Hartencollege – alle Katholieke scholen in Groot-Ninove onder één naam

NINOVE - Hartencollege – alle Katholieke scholen in Groot-Ninove onder één naam

Image1
 

Vanaf 2 september 2019 zullen alle katholieke scholen in Groot-Ninove dezelfde naam dragen: Hartencollege. Hiermee maken de 8 scholen de nauwe verbondenheid en de jarenlange samenwerking ook voor de buitenwereld zichtbaar. 

Samen hebben ze dezelfde visie en hetzelfde doel. Ze bundelen de krachten zowel op pedagogisch als op ondersteunend vlak. 

 

Bovendien gaat vanaf 2 september de vernieuwing van het secundair onderwijs in. De secundaire scholen in de Weggevoerdenstraat en de Onderwijslaan gaan voor een gezamenlijk en verruimd studieaanbod, waarbij ze ook inzetten op een versterkt technisch onderwijs. De naamswijziging benadrukt deze eenheid.

 

Een andere naam? Daar hoort een nieuwe huisstijl bij. Deze zal zowel intern als extern zorgen voor herkenbaarheid. Daartoe hebben ze alle informatiedragers vervangen door nieuwe. Ze gaan voor een sterke visuele identiteit.

 

In het logo herkennen we de letter N die verwijst naar Ninove en een hart dat staat voor onze warme zorg. Het vingerhartje, dat gevormd wordt door gekruiste wijsvinger en duim, is daarvoor het symbool. De slagzin is “Wij geloven in … “, in eerste instantie “… in JOU!”. 

 

“Hoewel de huisstijl helemaal nieuw oogt, hebben we bij de naamsverandering gekozen voor traditie door ‘harten’ en ‘college’ samen te voegen. Zorg, kwaliteit en toekomstgericht denken vanuit onze traditie, gaan bij ons immers hand in hand. Vanuit onze missie begeleiden we elke leerling om uit te groeien tot jongeren die respectvol, positief en gemotiveerd in het leven staan”, aldus Marc De Rijck, voorzitter van de raad van bestuur.

 

Op maandag 2 september 2019 komen dus meer dan 3500 leerlingen en een kleine 400 leerkrachten voor het eerst leren en werken in het Hartencollege. Een start die we niet mogen missen! Het hele schooljaar zal in het teken staan van de nieuwe naam. De eerste schooldag is altijd al bijzonder maar dit jaar echt wel heel speciaal.

Op de verschillende vestigingen staat komende maandag heel wat te gebeuren om van de nieuwe start een echt feest te maken.

 

Op de basisscholen staan er veel verschillende activiteiten gepland, allemaal in het teken van de kleuters en de kinderen van de lagere school. In de Weggevoerdenstraat en in de Onderwijslaan zal Herman Verbruggen, “Marcske” uit FC De Kampioenen, aanwezig zijn. Hij zal de school dopen met een fles chocomelk  en samen met de leerlingen op de foto gaan. In het Buitengewoon Lager Onderwijs spelen ze een hartenspel, in Okegem kruipen de leerlingen de nieuwe school binnen via het logo, in Meerbeke krijgt de school een feestelijk kleedje en in Aspelare leren ze het hartenlied aan.

 

De secundaire scholen stuurden de leerlingen en leerkrachten een festivalticket als officiële uitnodiging voor de eerste schooldag. Zij worden in heuse festivalstijl ontvangen, jaar per jaar, om dan tussen 11u en 12u met de hele school te genieten van verschillende optredens. In de Weggevoerdenstraat zijn er optredens van eigen leerlingen en in de Onderwijslaan zijn MNM-DJ Evelyn De Backer en DJ Sample, winnaar van MNM Start to DJ en gast-DJ op Tomorrowland, van de partij. Er zal muziek zijn, een hapje, een drankje en nog zoveel meer!

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 aug 2019
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 01 aug 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 23 jul 2020
Jacky Delcour | 11 jul 2020
Marc Colpaert | 30 jun 2020
Jacky Delcour | 30 jun 2020

archief