Intimiteit op najaarsexpo in DeKANTFABRIEK in NINOVE

Intimiteit op najaarsexpo in DeKANTFABRIEK in NINOVE

Affiche_intimiteit
 

Wie alles wil weten over onze intimiteit moet zeker de openingsshow bijwonen van de najaarsexpo 2019 5de seizoen op vrijdag 6 september 2019 om 20 uur in DeKANTFABRIEK in Ninove. Tijdens de openingsshow van de expo die de naam "#Intimiteit #Identiteit' meekreeg,  brengt Prof. dr. Paul Verhaeghe, psychoanalyticus en succesauteur van bestsellers als Liefde in Tijden van Eenzaamheid, Identiteit, Autoriteit en Intimiteit, een ongewone lecture waarin hij brandhout maakt van onze gedachte over intimiteit.  "Eerst intiem met onszelf dan pas kan men intiem zijn met een ander",  is zijn stelling. 

 

En als een kunstenaar andere kunstenaars uitnodigt wordt het niet alleen boeiend en interessant maar ook sprankelend, eigenzinnig en niet-alledaags. Dat gebeurt sinds 2014 in DeKANTFABRIEK, de tijdelijke habitat van Hilde NIJS die hier werkt aan "Walking into my Artwork" een levensgrote installatie, schaal 1/1 met variabele Identity Rooms waar men letterlijk kan in rondwandelen. Net als bij de vorige edities speelt actuele kunst ook dit 5de seizoen de hoofdrol in correlatie met uitvoerende kunsten en de academische wereld.

 

Tijdens deze tentoonstelling toont Hilde NIJS haar nieuw werk en inviteert zij collega-kunstenaars Ben Benaouisse, Nico Van Dijck, Stijn van Hoof,  Maëlle Dufour, Joke De Pever, Peter Bracke, Mieke D'hondt en Robin Wen om samen met haar dit prachtige nijverheidsgebouw dat werd aangekocht door de stad Ninove, tot een hedendaagse kunsttempel om te toveren.

 

Het opluisterend gedeelte brengt "Carnets de Voyage", een inspirerend muziekwerk van hedendaags componist George De Decker. Dit wordt uitgevoerd door gerenommeerd klarinettist Raf De Keninck en George De Decker himself.

 

De honneurs van deze culturele avond worden waargenomen door woordkunstenaar Katrien Vande Perre.

 

De expo #Intimiteit #Identiteit loopt van vrijdag 6 september tot zondag 6 oktober 2019.

 

Open elke zaterdag van 15 tot 18 uur en zondag van 16 tot 18 uur.

 

Wie de opening op vrijdag 6 september wil bijwonen stuurt een graag een mailtje naar hildenijs@gmail.com.

 

Afspraak voor groepen tijdens de week kan ook. Neem hiervoor contact met Hilde NIJS op het nummer 0476 43 82 72

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 aug 2019
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 01 aug 2020
Jacky Delcour | 23 jul 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 11 jul 2020
Marc Colpaert | 30 jun 2020
Jacky Delcour | 30 jun 2020

archief