NINOVE - Stad werkt aan bestrijding leegstand

C21

NINOVE - Stad werkt aan bestrijding leegstand

Editiepajot_ingezonden_logo_stad_ninove_

Het afgelopen jaar kreeg het stadscentrum er een aantal nieuwe handels- en horecazaken bij:

 

  • ES.KA Creators (Beverstraat)
  • Only (Ninia Shopping Center)
  • Passione di Pizza (Centrumlaan)
  • Pronti (Ninia Shopping Center)
  • Domino’s Pizza (Centrumlaan)
  • Holland & Barrett (Ninia Shopping Center)
  • Hammam Sultana (Geraardsbergsestraat)
  • Bar Sajet (Biezenstraat)
  • Sister’s Beauty House (Brusselstraat)
  • Bakkerij Bouakline (Brusselstraat)

 

Tijdens het weekend van de jaarmarkt en braderij, zaterdag 7 en zondag 8 september, zal ook de start-upwinkel van de stad voor het eerst haar deuren openzetten. In à la bonheur zal je unieke producten kunnen kopen, van lifestyle-artikelen over cadeautjes, juwelen, accessoires, decoratie, papierwaren, keramiek tot kinderspeelgoed.

 

PREMIES EN BELASTING

De stad werkt ondertussen verder aan de bestrijding van leegstand in de handelskern. Dat doet ze met premies voor starters in leegstaande panden, renovatiepremies voor handelspanden en een belasting op panden die langer dan 12 maanden leeg staan:

 

Premie voor de invulling van leegstaande commerciële panden

Startende ondernemers die een leegstaand handelspand innemen in kernwinkelgebied Centrum Ninove of winkelgebied Rechteroever, kunnen onder bepaalde voorwaarden van een premie genieten. Afhankelijk van de zone waarin handelaars zich bevinden, kunnen ze een premie van 7.500 of 10.000 euro aanvragen. Deze premie kan ook aangevraagd worden door handelaars die verhuizen van buiten naar binnen de winkelgebieden. De aanvraag voor het bekomen van deze premie moet ten laatste 3 maanden nadat de zaak van start is gegaan, ingediend worden.

 

Premie renovatie handelspanden

Eigenaars of huurders van een handelspand in het kernwinkelgebied Centrum Ninove of winkelgebied Rechteroever kunnen een premie van 7.500 euro aanvragen voor een gevelrenovatie of een premie van 5.000 euro voor winkelinrichting. Zo wil de stad de stedelijke aantrekkingskracht verhogen en de uitstraling en kwaliteit van handelspanden en het openbaar domein verbeteren.

 

Belasting op leegstaande commerciële panden

Sinds begin vorig jaar heeft de stad een belasting op leegstaande handelspanden die gelegen zijn in het kernwinkelgebied Centrum Ninove of het winkelgebied Rechteroever én die gedurende ten minste 12 opeenvolgende maanden zijn opgenomen in het gemeentelijke leegstandsregister. Met deze belasting wil de stad eigenaars van leegstaande handelspanden motiveren hun panden opnieuw in te vullen en een marktconforme huurprijs te vragen.

 

Meer info?

Michel Casteur, schepen voor lokale economie, 054 31 32 33, michel.casteur@ninove.be  

Dienst lokale economie, 054 31 32 66, lokale.economie@ninove.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 sep 2019
Jacky Delcour
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief