NINOVE - “De Kalmoes vzw” vierde haar tien jarig bestaan met een Lasagne en Croque festijn

NINOVE - “De Kalmoes vzw” vierde haar tien jarig bestaan met een Lasagne en Croque festijn

2019-09-28_zorgmanege_kalmoes__1_a
 
2019-09-28_zorgmanege_kalmoes__2_a
 

De zorgmanege zonder beperkingen, De Kalmoes vzw organiseert op zaterdag  28 september 2019  een Lasagne en croque monsieur festijn.

 

 In de parochiale zaal Trefpunt, Denderwindeke, Bokkendries 9. Van 11u30  tot  14u en van 17 u tot 21u is iedereen welkom. 

 

Wat als een kleine paardendroom begon, is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in Ninove en de verre omstreken. Ooit begon Isabelle met enkele van haar paardjes en pony’s, dagelijks lesjes aan te bieden aan kinderen en jongeren met en zonder beperking. Al vlug volgden er instellingen en organisaties die een op maat aangepast aanbod vonden in de vereniging. En dit blijft ondertussen een van onze speerpunten. Een compleet op de maat van de persoon zijn noden en wensen aangepast aanbod aan zorg en ondersteuning.

 

Ondertussen groeide de paardengroep met enkele opvangertjes die langdurige zorg nodig hadden en die er uiteindelijk ook bleven wonen. Deze paardjes kregen een nieuwe naam en een compleet nieuw leven. Met en tussen de kinderen, in alle veiligheid en zorg.

 

Met het vieren van ons tienjarig bestaan, mogen we terugkijken op enkele prachtige realisaties. Het winnen van de Prijs voor toerisme Ninove 2011, verkozen worden als Ethisch Verantwoorde Sportclub door de Vlaamse Liga Paardensport in 2012 en het verkrijgen van de Vlaamse jeugdwelzijnsprijs in 2014 en eveneens in 2014 als Laureaat verkozen door Steunpunt Groene Zorg.

 

Veel van deze prijzen tonen onze zorg voor engagement en kwaliteit inzake de paardensport in het algemeen en in het bijzonder voor groepen met speciale noden.

 

Om te blijven inzetten op kwalitatief hoogstaand onderwijs en zorg, hebben we uw steun helaas nodig. 

De opbrengst van onze Lasagne en croque dag, gaat integraal naar de werking van De Kalmoes VZW. En in het bijzonder naar onze projecten met dieren in de hulpverlening en de zorg voor de paarden die in onze opvang verblijven.

 

Overal in instellingen voor personen met een beperking, en in rusthuizen en rust en verzorgingstehuizen,  worden onze paardjes ingezet voor het dagelijks leven van de mensen op te vrolijken. Maandelijks kan je ons terugvinden op verschillende plaatsen.

 

Met de Zorgmanege worden maatschappelijk kwetsbare groepen ingezet voor de zorg van onze dieren. En dat zijn er heel wat. 

 

Onze hoofdactiviteit blijft echter het aanbieden van lessen voor mensen met en zonder beperking.

 

Lukt het even niet met het paardrijden en begrijp je niet zo goed? Of heb je veel angst? Heb je een beperking maar wil je graag paardrijden of mennen? En wil je je paard verzorgen en leren kennen? Dan zijn wij er voor jou! 

 

De Kalmoes vzw is een zorgmanege waar therapeutisch en aangepast paardrijden aangeboden wordt. Onze manege is er voor iedereen die op zoek is naar iets anders.  Echte begeleiding op jouw maat en op jouw vraag.Onze zorg voor elke ruiter, de aandacht voor de hele persoon en zijn mogelijkheden, het respect voor ieders leertraject en de liefdevolle omkadering van onze paarden zijn enkele van onze  speerpunten. Meer informatie kan u via mail isabelle@dekalmoes.be 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 sep 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 12 nov 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 07 nov 2019
Jacky Delcour | 28 okt 2019

archief