Stad NINOVE doet op 3 oktober mee aan de grote nationale BE-alert test

Stad NINOVE doet op 3 oktober mee aan de grote nationale BE-alert test

Editiepajot_ingezonden_logo_stad_ninove_

Helaas is niemand vrijgesteld van een noodsituatie. Storm, hagel, hevige regenval, overstromingen,... kunnen zich overal voordoen. Maar ook een grote industriebrand in de omgeving, een gaslek of een treinongeval kan ertoe leiden dat je thuis, op het werk of onderweg ongewild betrokken raakt.

 

Tot nu toe ontving je meestal informatie over een noodsituatie via (sociale) media of de hulpdiensten aanwezig op het terrein. Dankzij BE-Alert kan je ook rechtstreeks informatie krijgen via sms, een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn of e-mail. De burgemeester, gouverneur of minister activeert Be-Alert, om een bericht uit te sturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. 

 

Test op 3 oktober

Uiteraard moet dit systeem af en toe ook getest worden. Daarom zal er vanuit de dienst noodplanning op donderdag 3 oktober tussen 12 uur en 14 uur een sms-testbericht verstuurd worden naar iedereen die op een adres van Ninove ingeschreven is.

 

Wil je nog inschrijven voor deze test? Dat kan online via https://www.be-alert.be/nl/schrijf-je! Op de opendeurdag van de brandweer op 22 september (autovrije zondag) is een standje van BE-alert voorzien waar je meer info kan krijgen en je rechtstreeks kan inschrijven.

 

Meer info?

Dienst noodplanning, 054 31 33 61, noodplanning@ninove.be

Tania De Jonge, burgemeester, 054 31 32 27, tania.dejonge@ninove.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 sep 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 14 mei 2020
Jacky Delcour | 12 mei 2020
Jacky Delcour | 05 mei 2020

archief