Autoloze zondag in NINOVE met tal van activiteiten en animaties

Autoloze zondag in NINOVE met tal van activiteiten en animaties

2019-09-22_autoloze_zondag___27_ab
 
2019-09-22_autoloze_zondag___28_ab
 
2019-09-22_autoloze_zondag___33_ab
 
2019-09-22_autoloze_zondag___35_ab
 
2019-09-22_autoloze_zondag___59_ab
 
2019-09-22_autoloze_zondag___65_ab
 
2019-09-22_autoloze_zondag___107_ab
 

Steeds meer mensen ervaren dat het ook met minder auto kan. Tijdens de Week van de Mobiliteit van 16 tot 22 september kon ontdek je hoe goed het doet om te kiezen voor (een combinatie van) het openbaar vervoer, de fiets, te voet of autodelen. Tijdens Autovrije Zondag proef kon je hoe leuk het kan zijn om de auto eens in de garage te laten en te voet of per fiets af te zakken naar het centrum van Ninove.

 

Verkeerspark & Fietsbehendigheidsparcours (i.s.m. de lokale politie) ‘Kijk, ik fiets!’Parcours ‘promillebrillen’ De promillebril laat personen in nuchtere toestand ervaren wat het effect is van overmatig alcoholgebruik op het gezichtsvermogen, evenwicht en reactietijd. Met de bril zal je een parcours moeten afleggen en verschillende behendigheidsoefeningen moeten uitvoeren. Zo merk je dat zelfs eenvoudige taken in dronken toestand niet meer zo eenvoudig uit te voeren zijn. Wanneer je weet dat het risico op een verkeersongeval zes keer groter is wanneer je gedronken hebt, dan is de rekensom snel gemaakt. 

 

Ook kon bij brandweerpost tijdens “opendeur” met rondvaart op de Dender met een reddingsboot. Hapje & drankje. Neem een kijkje in de brandweervoertuigen. Oefen een reanimatie. Loop door een rookhuisje.

 

Het autoluwe gebied wordt dit jaar nog groter: de wijk Niepersveld (Zuidstraat, Ooststraat, Middenstraat, Weststraat, Dwarsstraat en een deel van de Abdijstraat) is onze eerste Wijk in de Kijker. In Zuidstraat ‘Wijk in de Kijker’Een bezoek brengen bezoek de rommelmarkt & garageverkoop of speel enkele volks- en caféspelen. ‘Niepersveld’ = Zuidstraat + Ooststraat + Middenstraat + Weststraat + Dwarsstraat + Savooistraat + Bleekstraat + deel Abdijstraat.

 

Speelstad op een nieuwe locatie de Ninoofse jeugdbewegingen bouwen een groot speeldorp met tal van begeleide attracties en springkastelen, knutselstands, workshops, verenigingenmarkt, animatie,… De Speelodroom zorgt voor een aparte peuter-/kleuterzone. Paardenritjes (i.s.m. De Kalmoes). Dorst van al dat spelen? Ga dan eens langs in het jeugdraadcafé. In Bevrijdingslaan + Vuurkruisersstraat + Savooiplein.

 

Demonstraties & initiaties van sportverenigingen, Mevoc (volleybal), Hiryu (karate), Dender Hockey (hockey), KVE Winnik en Techniektraining Van Snick (voetbal), KFC Voorde Appelterre (voetbal), Ninoofse Doelschutters (boogschieten), VITA (atletiek), Sandu Gym.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 sep 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 21 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 19 sep 2020
Jacky Delcour | 15 sep 2020
Jacky Delcour | 06 sep 2020
Marc Colpaert/Jacky Delcour | 22 aug 2020

archief