NINOVE - Op bedevaart naar Lourdes?  Toch wel…en waarom niet?

NINOVE - Op bedevaart naar Lourdes?  Toch wel…en waarom niet?

Lourdes-grot
 

Lourdes blijft ook in deze tijden een bedevaartsoord waarvoor vele honderdduizenden mensen reeds zovele jaren een bijzondere aantrekkingskracht ervaren. Wat beweegt die duizenden pelgrims van over de hele wereld om, ieder jaar opnieuw, gezond, gehandicapt of zelfs zwaar ziek op bedevaart te trekken? Wie wakkert het vuur aan van de zorg en de onbaatzuchtige dienstbaarheid van duizenden vrijwilligers, dan nog vooral jonge mensen ?

 

In Lourdes, het grootste bedevaartsoord van Europa,  zie je vrede en vreugde, geloof en liefde, hoop en goedheid en vooral veel meer dan de dagelijkse miserie of pijn. Je ervaart er de stille verbondenheid met anderen op bedevaart,  de rust ondanks de grote drukte, het relativeren van het dagelijks doen en laten. De moeite waard ?  Zeker.

 

Die ervaring mochten heel wat mensen uit de grote omgeving van Ninove kennen tijdens de eerdere Lourdesreizen.  Gegroeid vanuit de Bedevaartwerkgroep Ninove van het vroegere Dekenaat Ninove besloot deze, met de komst van het grotere Dekenaat Aalst, een nieuwe Lourdesbedevaart in te richten in de grote vakantie van volgende zomer 2020. De werkgroep werd met enkele mensen uitgebreid en opnieuw wordt uitgekeken naar een mooie, intense en hartverwarmende tocht naar dit grootste bedevaartsoord van Europa.

 

De bedevaart gaat van 17 tot 23 juli 2020 en ook deze keer wordt er met een nog snellere TGV-trein gereisd zodat de hele heen- en terugreis een heel groot stuk wordt ingekort.

 

In Lourdes wordt verbleven in het gekende Hotel Roissy in volpension, op wandelafstand van het heiligdom. En de begeleiding van de hele reis gebeurt door onze eigen mensen. Zij maken er opnieuw een gezonde mix van gebed en bezinning, ontmoeting en ontspanning, uitstappen en gezellig samen op weg gaan van. Iedereen kan mee en de hele groep wordt bewust niet té uitgebreid gehouden.

 

Wie wil meegaan stort 100 € voorschot per deelnemer op rekeningnummer BE05 7360 4290 4275 van Dekenale Projecten Lourdesbedevaart. De  totale kostprijs komt op een bedrag van ongeveer 820 € en er is ook een spaarformule voorzien,  maar meer info volgt zeker binnenkort. Een eerste INFO-VERGADERING over deze Lourdesbedevaart gaat door  op DONDERDAGAVOND 28 november in het Klooster H.Harten (ingang Burchtstraat) om 19u30. Wie interesse heeft is van harte welkom.

 

Voor alle verdere informatie over deze Lourdesreis kan men terecht bij Pastoor Michel Bekaert, Boudewijnlaan 1 in Aalst (tel 0468/297177 en 053/213146 of michel.bekaert@proximus.be ) alsook bij Danny Schoon, Edingsesteenweg 102, 9402 Ninove (tel 0474/444892  en 054/338794 of danny.schoon@telenet.be) of bij alle parochiepriesters van het Dekenaat. Info-foldertjes en inschrijvingsformulieren binnenkort ook in alle parochiekerken.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 okt 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 21 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 19 sep 2020
Jacky Delcour | 15 sep 2020
Jacky Delcour | 06 sep 2020
Marc Colpaert/Jacky Delcour | 22 aug 2020

archief