NINOVE - SOLVA voert haalbaarheidsonderzoek Moeremanssite in opdracht van de stad

NINOVE - SOLVA voert haalbaarheidsonderzoek Moeremanssite in opdracht van de stad

Editiepajot_ingezonden_logo_stad_ninove_

In 2018 kocht de stad de Moeremansfabriek, gelegen achter de Burchtdam in Ninove, aan. Dit prachtige gebouw, grenzend aan de stadskern en omgeven door groen, kon de stad zo mee kaderen in een bredere ontwikkeling van het groene binnengebied. De stad werd nu immers eigenaar van het volledige gebied.

 

Voorafgaand aan de aankoop liet de stad SOLVA (streekintercommunale voor Zuid-Oost-Vlaanderen) een haalbaarheidsstudie uitvoeren over wat er mogelijk zou kunnen zijn op de site. Het resultaat van die eerste ‘haalbaarheidsstudie’ in 2018 was een herbestemming voor deze site (momenteel industrieterrein) tot een vermenging van diverse functies waarbij publieke en private bestemmingen elkaar zouden versterken (denk aan wonen, ondernemen, horeca, publiek toegankelijke ruimte voor kunst en cultuur). De stad kon zich in deze visie vinden, en besloot de Moeremansfabriek aan te kopen.

 

Om deze herbestemming nu effectief uit te voeren, zal Solva dit project begeleiden in een begeleidingsopdracht. SOLVA onderzoekt nu de verdere mogelijkheden in een tweede ‘haalbaarheidsonderzoek’ waarbij zowel het bouwtechnische (wat zal de renovatie kosten?) als het businessplan (wat zijn mogelijke opbrengsten van publieke en private partners?) wordt opgemaakt.  Op basis van de resultaten van deze studie zal de stad verdere beslissingen nemen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 okt 2019
Jacky Delcour
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 21 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 19 sep 2020
Jacky Delcour | 15 sep 2020
Jacky Delcour | 06 sep 2020
Marc Colpaert/Jacky Delcour | 22 aug 2020

archief