NINOVE - Aanleg duurzaam bedrijventerrein van start

NINOVE - Aanleg duurzaam bedrijventerrein van start

Doorn_noord_klein__002__ab
 

Op woensdag 23 oktober 2019 hebben de stad Ninove, intercommunale SOLVA en enkele bedrijven de symbolische eerste steen van het duurzaam bedrijventerrein Doorn Noord gelegd. Met vier kernwaarden als basis voor de ontwikkeling van dit bedrijventerrein; lokale energieopwekking, ruimtelijke kwaliteit, biodiversiteit en slim delen en samenwerken; blijkt hoe hoog de lat ligt op vlak van duurzaamheid. Op termijn zullen meer dan 500 personen er een werkplek vinden en versterkt dit terrein de economische aantrekkingskracht van de stad.

 

Samenwerken met impact op economie en ecologie

De projectpartners pakken uit met een uitdagend en innovatief concept voor dit bedrijventerrein: naast de aanleg van groen en waterpartijen die de klimaatbestendigheid garanderen, is er ook aandacht voor veilige fietspaden, energiezuinige straatverlichting, combimobiliteit, architecturale kwaliteit en een sterke onderlinge samenwerking.

 

Economische uitvalsbasis

Het zijn precies deze troeven die al tien bedrijven overtuigden om zich op het terrein te vestigen. Deze bedrijven zijn actief in verschillende sectoren en zijn bij vestiging goed voor een totale tewerkstelling van ongeveer 350 mensen. Na realisatie van hun groeipad over een viertal jaar is voorzien om ruim 550 mensen tewerk te stellen. 

 

Volgende bedrijven hebben de eerste loten op het bedrijventerrein gekocht: Meubelen De Abdij bvba, Van Der Haegen & Neckebroek bvba, een voedingsbedrijf uit de regio Ninove, De Doncker D. bvba, Alfa Sun & Alfa Cool bvba, Zelfbouwmarkt bvba, ILvA, Dewo Europe nv, Van Den Brouck – De Sutter bvba en De Dagmoed vzw.

 

Slim samenwerken

Door vestiging op Doorn Noord stappen deze bedrijven in een uniek beheers- en managementsysteem met een Vereniging van mede-eigenaars (VME). Hierbij hebben zij naast hun private kavel ook een aandeel in de gemeenschappelijke delen zoals de groenbuffers, wadi’s, grachten, … Dit doorgedreven parkmanagement bewaakt de kwaliteit en de duurzaamheid van het gehele terrein permanent.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 okt 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 21 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 19 sep 2020
Jacky Delcour | 15 sep 2020
Jacky Delcour | 06 sep 2020
Marc Colpaert/Jacky Delcour | 22 aug 2020

archief