NINOVE - Stad en hulpdiensten werkten mee aan rampoefening Vlaamse Kruis Oost-Vlaanderen

NINOVE - Stad en hulpdiensten werkten mee aan rampoefening Vlaamse Kruis Oost-Vlaanderen

Editiepajot_ingezonden_logo_stad_ninove_

Afgelopen zaterdag werkten de stad en de hulpdiensten mee een rampoefening georganiseerd door het Vlaamse Kruis Oost-Vlaanderen.

 

Nood aan oefeningen

Kersvers noodplanningscoördinator van de stad Tom Ooms, was al voor zijn aanstelling bezig met het voorbereiden van deze grote terreinoefening van Het Vlaamse Kruis Oost-Vlaanderen. Aangezien er vanuit de veiligheidscel van stad vraag was naar meer oefeningen, ging de stad graag in op de uitnodiging om van de geplande medische oefening een multidisciplinaire oefening te maken. Bovenop de medische ploegen gaven zowel brandweer als politie het beste van zichzelf. Ook de leden van de eerste interventieploeg (bestaande uit brandbestrijders en bedrijfshulpverleners) van basisschool De Kameleon hebben hun rol opgenomen.

 

Start oefenbeleid

Terreinoefeningen zijn zeer spectaculair maar vergen heel wat voorbereiding en belasten sterk de gewone werking van de betrokken (hulp)diensten. Een multidisciplinaire oefening is zeker niet jaarlijks haalbaar. Deze oefening was wel een mooie start voor het nieuw oefenbeleid van de stad, waar er aandacht zal zijn voor jaarlijkse alarmeringsoefeningen, tafeloefeningen, technische oefeningen en de nodige infosessies.

 

Registreer je op BE-Alert

Tot slot roept de stad nogmaals zijn burgers op om zich te registreren op BE-alert. Zo ben je snel op de hoogte van een noodsituatie. Registreren kan makkelijk op www.be-alert.be.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 okt 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 21 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 19 sep 2020
Jacky Delcour | 15 sep 2020
Jacky Delcour | 06 sep 2020

archief