Lokale politie NINOVE is verhuisd naar nieuwbouw

Lokale politie NINOVE is verhuisd naar nieuwbouw

Nieuw_commissariaat
 

De lokale politie Ninove verhuisde op woensdag 23 oktober naar haar nieuwe gebouw aan de Centrumlaan. Voor niet dringende meldingen kan je de politie vanaf nu bereiken op het nieuwe nummer 054 312 312.

 

Eén locatie

Het nieuwe politiehuis is een grote stap voorwaarts voor de politiezone. In de eerste plaats omdat alle medewerkers op één locatie zullen zitten, in plaats van de huidige twee. Dat moet de communicatie tussen de diensten nog een stuk efficiënter maken. Daarnaast is het gebouw een pak beter uitgerust dan het huidige: “Het nieuwe politiehuis telt vijf cellen en negen verhoorlokalen”, zegt korpschef Philippe De Cock. “In het oude commissariaat aan de Onderwijslaan hadden we maar twee lokalen om verdachten te verhoren. Een aantal nieuwe lokalen beschikt bovendien over een aparte ruimte waar de verdachte kan overleggen met zijn advocaat. We beschikken ook over een videoverhoorlokaal voor minderjarigen, met een aangepaste onthaalruimte. Daarnaast zal het politiehuis een crisiscentrum hebben, waar de hulpdiensten en de stad kunnen overleggen als er een gemeentelijk of provinciaal rampenplan wordt afgekondigd.”

 

Duurzaamheid

Bij de bouw van het politiehuis stonden niet enkel de efficiëntie en performantie van de politiewerking centraal. Er werd ook gekeken naar duurzaamheid. Zo beschikt het gebouw onder meer over een groot aantal zonnepanelen. Die worden gebruikt voor de energievoorziening in de lokalen en voor het laden van de pas aangekochte elektrische fietsen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 nov 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 29 sep 2020
Jacky Delcour | 28 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 21 sep 2020
Jacky Delcour | 19 sep 2020
Jacky Delcour | 15 sep 2020
Jacky Delcour | 06 sep 2020

archief