NINOVE Stad ondersteunt handelaars bij heropstart op 11 mei

NINOVE Stad ondersteunt handelaars bij heropstart op 11 mei

Editiepajot-logo-ninove

Vanaf 11 mei mogen winkels opnieuw open. Een verademing voor de lokale handelaars, die eindelijk weer bezoekers kunnen ontvangen!

 

Ondersteuning van de stad

De stad probeert de handelaars al sinds het begin van de crisis te ondersteunen. Zo werden heel wat tips en (steun)maatregelen voor handelaars verzameld op de website van de stad. www.ninove.be/winkel-hier werd de plek voor een overzicht van alle geopende handelszaken en het aanbod aan afhaalmaaltijden en thuisleveringen van onze plaatselijke horeca. De mogelijkheden van de  stadsapp werden opnieuw in de kijker geplaatst, zodat handelszaken daar ook hun (online) aanbod konden op plaatsen.

 

Nu de winkels vanaf maandag opnieuw mogen openen, onderneemt de stad ook weer actie. Burgemeester Tania De Jonge: “We vinden het belangrijk dat de heropstart zo vlot en veilig mogelijk kan verlopen, daarom legden we een aantal maatregelen vast”:

  • Zo krijgt elke handelaar een pakketje met daarin een affiche waarop zij het aantal klanten dat binnen mag in de winkel, aanduiden. Dat helpt bij het handhaven van deze regel. Het pakket bevat ook een aantal handige tips om een handelszaak coronaproof te maken.
  • Om te zorgen dat shoppers elkaar niet te veel moeten kruisen, zullen ze in de winkelstraten op het rechtervoetpad moeten lopen. Dit zal aangegeven worden met stickers op de voetpaden.
  • Op plaatsen waar er betalend parkeren is, kan iedereen tot eind juni een half uur gratis parkeren (in de stad en de deelgemeenten).
  • De dienst lokale economie staat ook altijd ter beschikking voor vragen van praktische en logistieke aard.

Geen funshoppen

We benadrukken graag dat het niet de bedoeling is om te gaan funshoppen. Shoppen doe je alleen (met uitzondering van kinderen jonger dan 18 jaar die door een ouder mogen worden begeleid, en voor mensen die hulp nodig hebben), en zo efficiënt mogelijk. Klanten zullen niet langer dan 30 minuten in de handelszaak binnen mogen. Ook het aantal klanten in de winkel zelf zal worden beperkt. Elke klant wordt ook ten zeerste aanbevolen om in de winkels bescherming te dragen die de neus en de mond bedekt. In ieder geval moet de veiligheidsafstand worden gerespecteerd. Wij vragen iedereen (handelaars en shoppers) om zich zo hoffelijk mogelijk aan deze regels te houden. Zo kan iedereen toch even genieten van zijn tijd voor een aankoop.

 

Schepen voor lokale economie Alain Triest is tevreden: "Eindelijk zijn we door de moeilijkste tijd heen in deze coronacrisis. Ik ben bijzonder blij dat maandag alle winkels terug open mogen en we weer stilaan naar  een ‘normaal’ leven kunnen evolueren. Onze handelaars hebben de voorbije dagen alles in het werk gesteld om het voor hun klanten zo veilig mogelijk te maken. Ik ben er ook zeker van dat onze Ninovieters voldoende verantwoordelijkheidszin aan de dag zullen leggen om tijdens het shoppen de veiligheidsmaatregelen goed op te volgen, zodat we hopelijk binnenkort nog een extra stap kunnen zetten en samen gezellig een terrasje kunnen doen."

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mei 2020
Jacky Delcour
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 19 sep 2020
Jacky Delcour | 15 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 06 sep 2020
Marc Colpaert/Jacky Delcour | 22 aug 2020
Jacky Delcour | 19 aug 2020

archief