NINOVE - MoonlightMaandagen in Cinema Norbert: Ninove presenteert ambitieuze ‘coronazomer’

NINOVE - MoonlightMaandagen in Cinema Norbert: Ninove presenteert ambitieuze ‘coronazomer’

Editiepajot-logo-ninove

Het stadsbestuur van Ninove pakt deze zomer uit met een mooi en divers cultuurprogramma. Met het stadhuis en de abdijparking als uitvalsbasis presenteert de stad driemaal per week een portie cultuur. Muziek op maandag, circus- en straattheater op donderdag en film op vrijdag. Helemaal gratis!

 

Geen Parkconcerten of festivals deze zomer in Ninove en geen verre trips voor reislustige Ninovieters. Maar geen nood: de MoonlightMaandagen brengen elke week een stukje van de wereld naar Ninove en Cinema Norbert laat ons mijmeren over gemiste vakanties in China of Toscane. En als wij niet naar de festivals mogen, dan brengen we The Beatles toch simpelweg naar onze stad?

 

Elke donderdag ‘De Donderdagen’

De Donderdagen zijn al vele jaren een uithangbord van de stad in de zomer. Dat zijn ze ook de komende twee maanden, bevestigt schepen van cultuur Henri Evenepoel: “Aan het programma is de voorbije weken nog flink geschaafd. Verschillende buitenlandse gezelschappen hebben hun tournee geannuleerd. Twee Belgische voorstellingen die deze zomer in première zouden gaan, konden door de coronacrisis niet worden afgewerkt. Maar onze dienst cultuur heeft alles uit de kast gehaald om elke week minstens één voorstelling aan te bieden.”

 

Elke maandag ‘De MoonlightMaandagen’

Aan die vaste afspraak op donderdag voegt de stad deze zomer twee andere ‘vaste’ dagen toe. Elke maandagavond verandert de binnenkoer van het stadhuis in een openluchtconcertzaal. Door de opgelegde coronamaatregelen was het geen optie om ‘polonaisemuziek’ te programmeren. Dus kiest de stad voor een ‘klein maar fijn’-aanbod op het snijpunt van jazz, klassiek, folk en chanson, met onder andere concerten rond Edith Piaf en Leonard Cohen, opera-aria’s bij volle maan en een ‘bedwelmende ode aan de slaap’. Maar ook liefhebbers van tango, ‘kleine liedjes in het Nederlands’, Americana en ‘dreampop’ komen aan hun trekken. 

 

Elke vrijdag ‘Cinema Norbert’

Cinema Norbert ‘speelt’ elke vrijdagavond een film op een groot LED-scherm in het sprookjesachtige decor van de abdijparking. Het aanbod is een mix van wat het afgelopen filmseizoen in petto had: enkele sterke Vlaamse films, kwaliteitsfilms die ons doen watertanden naar exotische stranden en spraakmakende muziekfilms.

 

Tussendoor…

De stad vindt zelfs nog de tijd om het Feest van de Vlaamse Gemeenschap te vieren: vrijdag 10 juli brengt ‘Smartschade’ onder andere Jan De Smet, Lien Van de Kelder en Mauro Pawlowski naar Ninove. En ook voor het laatste weekend van augustus houdt de schepen van cultuur nog enkele verrassingen achter de hand. “We willen dan sterk inzetten op het artistieke talent uit onze eigen stad en hen zoveel mogelijk podia en speelkansen geven.”

 

Gratis ‘coronazomer’

Schepen Henri Evenepoel is heel blij met het programma dat zijn dienst cultuur in mekaar heeft geknutseld. “We doen echt ons best om de Ninovieters te verwennen tijdens de komende ‘thuisblijfvakantie’. We bieden alles ook gratis en coronaproof aan.” ‘Coronaproof’ betekent dat we bij elke voorstelling werken met een maximum aantal toeschouwers, afhankelijk van de richtlijnen van de nationale veiligheidsraad en de capaciteit van de locaties. De stad werkt met een reserveringssysteem; wie eerst reserveert, eerst maalt, en vol is vol. Tijdens de voorstellingen moeten de toeschouwers 1,5 meter afstand houden. Drank- of eetstanden zijn verboden, maar toeschouwers kunnen eigen drank of een snack meebrengen.

 

Aftrap op 2 juli

Tripotes la Company geeft op donderdag 2 juli de aftrap van de Ninoofse ‘coronazomer’ met de spannende én “springerige” voorstelling ‘Encore une fois’. Vrijdag 3 juli opent Cinema Norbert voor het eerst zijn deuren: Kevin Janssens ontvangt ons als ‘De Patrick’ op de naturistencamping van zijn ouders. Maandag 6 juli speelt het Vlaams-Syrische Damast Duo het eerste quarantaineconcert.

 

PRAKTISCH

Ontdek het volledige programma op www.ninove.be/zomer-2020. Reserveren voor de voorstellingen van de Ninoofse ‘coronazomer’ kan vanaf zaterdag 27 juni via www.ninove.be/zomer-2020. Let wel: reserveren voor voorstellingen kan steeds vanaf de week eraan voorafgaand. Voor een voorstelling van De Donderdagen kan je dus reserveren vanaf de vrijdag ervoor, voor een concert van de MoonlightMaandagen vanaf de dinsdag ervoor, voor een film in Cinema Norbert vanaf de zaterdag ervoor.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jun 2020
Jacky Delcour
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 21 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 19 sep 2020
Jacky Delcour | 15 sep 2020
Jacky Delcour | 06 sep 2020
Marc Colpaert/Jacky Delcour | 22 aug 2020

archief