NINOVE - Vanaf 7 september laat Ninove weer evenementen toe

NINOVE - Vanaf 7 september laat Ninove weer evenementen toe

Editiepajot-logo-ninove

Vanaf maandag 7 september mogen er weer activiteiten en evenementen georganiseerd worden op het grondgebied van Ninove. Het maximum aantal aanwezigen is wel beperkt tot 400 voor outdoor- en 200 voor indoorevenementen. Uiteraard moeten organisatoren rekening houden met de veiligheidsmaatregelen die zowel de nationale als de lokale overheid oplegt.

 

Burgemeester Tania De Jonge: “Eind juli beslisten we omwille van de stijging in de coronacijfers in Ninove, om alle evenementen tot en met 6 september te verbieden. Intussen zien we zien een zekere stabiliteit in de cijfers in Ninove, waardoor we kleinschalige evenementen die voldoen aan alle veiligheidsvoorschriften, opnieuw kunnen laten doorgaan. Iedereen snakt ernaar om elkaar te ontmoeten en te genieten van een vleugje muziek, cultuur en kunst. We willen dit binnen een veilig kader mogelijk maken en hopen dat kleinschalige evenementen opnieuw voor leven in onze stad zorgen. We houden de evolutie van de cijfers dagelijks in het oog, en kunnen indien nodig altijd terugschroeven.”

 

Verplichte eventscan

Wie vanaf 7 september in Ninove een evenement wil organiseren, dient een aanvraag in bij de dienst evenementen via evenementen@ninove.be. Bij de aanvraag moeten twee documenten worden ingediend:

 

Coronarichtlijnen

Dankzij deze twee documenten beschikken de betrokken stadsdiensten over de nodige informatie om alle aanvragen snel af te handelen. Wie de toelating krijgt om een evenement te organiseren, moet rekening houden met enkele richtlijnen die momenteel op het grondgebied van Ninove gelden:

  • Elke organisator van een evenement is verplicht een coronamanager aan te stellen die de algemene coronamaatregelen en de eigen sectorregels kent en toepast, niet alleen tijdens het evenement, maar ook bij de opbouw en de afbraak. Coronastewards (minstens één per honderd aanwezigen) staan in voor het laten naleven van de coronarichtlijnen.
  • De organisator werkt zoveel mogelijk met reservaties en betalingen op voorhand.
  • Iedereen vanaf 12 jaar is verplicht om de mond en de neus te bedekken met een masker of elk ander alternatief in stof. De organisator stelt handgel of ontsmettingsmiddelen ter beschikking.
  • De organisator doet aan crowdmanagement: alle toeschouwers moeten zoveel mogelijk zitten gedurende het evenement. Aan de hand van duidelijke looprichtingen blijven veiligheidsafstanden bewaard en vermijden mensen dat ze elkaar kruisen.
  • Muziek kan, maar dansen blijft verboden.
  • Drank- en voedselgebruik is een extra risico voor besmetting. Daarom moet het evenement ten laatste om 1 uur stoppen en mag er vanaf 00.30 uur geen voedsel- of drankverkoop meer zijn. Enkel bediening aan tafel is toegelaten. De tafels moeten minstens 2,5m van elkaar staan. Sterke drank is verboden voor wie geen permanente sterkedrankvergunning heeft.

Uiteraard blijven ook de diverse sectorprotocollen van kracht. Je vindt ze terug via www.info-coronavirus.be/nl/protocollen/

Aanvragen van een evenement dienen te gebeuren bij de dienst evenementen via evenementen@ninove.be. Met vragen over de te respecteren maatregelen kunnen organisatoren terecht bij de noodplanningscoördinator via noodplanning@ninove.be.

 

Mondmaskerverplichting versoepelt vanaf 7 september

Vanaf 7 september versoepelt de stad de mondmaskerplicht op haar grondgebied. Iedereen vanaf 12 jaar moet steeds een mondmasker bij zich hebben, en is vanaf dan enkel nog verplicht een mondmasker te dragen:

-      wanneer de sociale afstand van 1,5 meter niet gegarandeerd kan worden (met speciale aandacht voor stations- en schoolomgevingen op drukke momenten)

-      in de winkelkern in het centrum (van maandag tot en met zaterdag, van 7.30 uur tot 19 uur)

 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 sep 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 19 sep 2020
Jacky Delcour | 15 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 06 sep 2020
Marc Colpaert/Jacky Delcour | 22 aug 2020
Jacky Delcour | 19 aug 2020

archief