NINOVE - Boeren brengen hun producten tot in NINIA Shopping Center

NINOVE - Boeren brengen hun producten tot in NINIA Shopping Center

118702181_192134612295063_1983708541914654273_n
 
Buurderij-ninove
 

Buurderij Ninove krijgt vanaf zaterdag 12 september een extra ophaalpunt. Vanaf dan kan je elke zaterdagnamiddag jouw boodschappen ophalen in ‘de Ninia’. In een Buurderij koop je o.a. groenten, brood, zuivel, vlees van boeren uit de buurt. Vers, op het ritme van de seizoenen en met een eerlijke prijs voor de producent. Je plaatst jouw bestelling op www.buurderij-ninove.be en op zaterdag staat  alles voor jou klaar. Makkelijk, veilig en plezant.


Online aankopen rechtstreeks bij de Boer

Mijn boodschappen doen bij Buurderij Ninove, hoe werkt dat? Op www.buurderij-ninove.be, een handig web platform, zie je welke producten uit de streek je kan kopen.  Je vindt er bijvoorbeeld groenten van de Seizoenshoeve uit Ninove en zuivel en vlees van Dubbeldoel uit Gooik. Met jouw mailadres meld je aan als Buur en met een eenvoudige klik kies je jouw producten en betaal je online. Dat kan elke week tot donderdag avond. Je bestelt hoe veel en hoe vaak je zelf wil.

De boeren maken met de grootste zorg de bestellingen voor jou klaar. Op zaterdag haal je jouw boodschappen af op onze Buurderij.

Vanaf 12 september kan je op twee plekken en twee tijdstippen terecht:

Zaterdag van 10u00 tot 11u30 op Herlinckhof en van 14u30 tot 15u30 in Ninia Shopping Center.

Op Herlinckhof ontvang je de producten uit handen van de boeren zelf, in Ninia is het buurderij-verantwoordelijke Jamien die met de glimlach jouw bestelling overhandigt.

 

Eerlijke prijs voor Boeren en consumenten

Boeren & Buren is er in de eerste plaats voor de Boeren en ambachtelijke producenten. In een Buurderij bepaalt de producent zelf zijn prijs. Hierdoor krijgt hij een inkomen dat fair is voor hem én goed is voor de lokale economie. Volgens IVox is ruim 75% van de Vlamingen bereid om iets meer te betalen voor landbouwproducten als dat een eerlijkere prijs oplevert voor de boer. “De discussie rond de druk op de prijzen in de landbouw is tegenwoordig zeer actueel. Dankzij Boeren & Buren ontvangen de deelnemende producenten maar liefst 80 % van de verkoopprijs van hun producten. Dat is veel meer dan in andere verkoopkanalen waar ze het meestal met minder dan de helft moeten doen, of waar ze soms zelfs met verlies verkopen”, vertelt netwerkcoördinator Hannes Van den Eeckhout.
“Een Buurderij wordt steeds meer een waardevol afzetkanaal voor de lokale producenten”, voegt buurderij-verantwoordelijke Jamien Stoelzaet toe. “Hoe diverser hun verkoopkanalen, hoe groter hun bestaanszekerheid. En hoe langer wij van lekker voedsel uit de streek kunnen genieten.”                              

Ecologisch verantwoord, duurzaam en kraakvers

Omdat je op voorhand je boodschappen bestelt, ga je samen met de Boeren voedselverspilling tegen. Er wordt vers geoogst en klaargemaakt wat nodig is. Jouw inkopen doen via de Buurderij, betekent ook het aantal voedselkilometers beperken. De gemiddelde afstand die de producten van de deelnemende boeren in België afleggen voor ze in de Buurderij terechtkomen, bedraagt 16 kilometer.
Bovendien zijn ze geen dagen onderweg en dus kan de klant rekenen op verse producten. Je verkleint ook de afvalberg want de glazen verpakking van de sappen, yoghurt en confituren wordt hergebruikt.

 

Sociaal ondernemerschap

Een Buurderij is een initiatief van Boeren & Buren, een netwerk voor de rechtstreekse verkoop van lokaal voedsel. Boeren & Buren is een netwerk in de zogenaamde Korte Keten 2.0. Het brengt consumenten en lokale producenten online samen aan de hand van een gebruiksvriendelijk web platform. In mei 2015 werd het initiatief gelanceerd in Vlaanderen en ondertussen kent België al 120 Buurderijen! Vlaanderen heeft ruim 60 Buurderijen, waaronder sinds kort eentje in Ninove.  Veel mensen uit Ninove en omstreken vonden al de weg naar onze Buurderij. De afgelopen 4 maanden vulden we meer dan 1100 boodschappenmandjes.

 

Boeren & Buren doet beroep op lokale, ondernemende mensen, de zogenaamde Buurderij-Verantwoordelijken. Zij zorgen voor een gevarieerd aanbod van lokaal lekkers en zijn de gastheer/vrouw van de Buurderij. Zij staan in voor de communicatie met de producenten en voor de uitbouw van een lokaal netwerk. De buurderij-verantwoordelijke en de boeren worden ondersteund door het team van Boeren & Buren.

 

In niet-Corona-tijd is de Buurderij ook een echte ontmoetingsplek. De klant, de ‘Buur’ leer het verhaal kennen achter zijn voedsel. De boer maakt kennis met zijn klanten en kan zo de vinger aan de pols houden.

 

Praktisch Buurderij Ninove

 

Boeren & Buren

www.boerenenburen.be

 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 sep 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 19 sep 2020
Jacky Delcour | 15 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 06 sep 2020
Marc Colpaert/Jacky Delcour | 22 aug 2020
Jacky Delcour | 19 aug 2020

archief