NINOVE - 10-daagse geestelijke gezondheidszorg van start

NINOVE - 10-daagse geestelijke gezondheidszorg van start

Editiepajot-logo-ninove

Tussen 1 en 10 oktober zetten we het belang van een goede geestelijke gezondheid in de kijker, met als motto ‘Samen veerkrachtig’.

 

Het leven zoals we dat kennen, wordt dit jaar immers serieus op zijn kop gezet. Het coronavirus heeft niet alleen gevolgen voor onze fysieke gezondheid, maar heeft ook een grote impact op de geestelijke gezondheid van de bevolking. Voor veel mensen gaat dit gepaard met onzekerheid, angst of stress. Om deze onzekerheid goed door te komen is de veerkracht van mensen cruciaal.

 

Samen Veerkrachtig

Niet iedereen slaagt erin om in zijn eentje recht te krabbelen. ‘Samen Veerkrachtig’, het thema van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid, verwijst naar het belang van een helpende hand, een bemoedigend schouderklopje. “Het taboe doorbreken, kan enkel als we er een wij-verhaal van maken”, geeft schepen voor gezondheidsbeleid Veerle Cosyns aan. “Zorgen voor elkaar, dat is zorgen voor veerkracht. Veerkracht houdt in dat je ook ongeluk in je leven toelaat, dat je leert omgaan met tegenslagen. Met andere woorden: je mag gerust eens falen. Ik vind dat een mooie gedachte om mee door het leven te gaan.”

 

Spreuken in het straatbeeld

Samen willen de gemeenten en organisaties stappen zetten om het taboe rond praten over hoe we ons voelen te doorbreken. Vorig jaar zag je in gans Vlaanderen op ramen van openbare gebouwen en etalages van handelaars. Fijne woordspelingen, deugddoende boodschappen en quotes om even bij stil te staan en een glimlach te toveren op het gezicht van de lezer. Die instant glimlach wil Ninove vandaag opnieuw. Sinds vandaag duiken nieuwe spreuken in het straatbeeld op. Op openbare gebouwen in Ninove ontdek je spreuken. Maar ook organisaties, handelaars en vrije beroepen doen enthousiast mee. De spreuken zijn afgestemd op het type locatie.

 

Warme acties en workshops

Warme William, hét symbool voor iemand waar je altijd bij terecht kan of die altijd voor je klaar staat, krijgt tijdens deze 10-daagse natuurlijk extra aandacht. De stad wil helpen om alle Warme Ninovieters op een bijzondere manier te bedanken. Iedereen kan tot 10 oktober zijn Warme William nomineren via www.sociaalhuisninove.be/nomineer-hier-jouw-warme-william. Zij maken dan allebei kans op een stadsgeschenkbon van 25 euro. Op 12 november worden er 10 geschenkbonnen verloot via een online loting.

 

In de bib vind je een herstelbos tussen 1 en 10 oktober een multidimensionale opstelling bos van verhalen en weetjes, getooid in herfsttinten, om even in te verdwalen en stil te staan bij psychische moeilijkheden en het herstel na zo’n periode.

 

In samenwerking met een aantal partners organiseert de stad enkele workshops in het kader van de tiendaagse van de geestelijk gezondheid, die inzetten op veerkracht en mentaal welzijn. Een overzicht van de activiteiten in Ninove tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid vind je op www.sociaalhuisninove.be/10-daagse-geestelijke-gezondheid.

 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 okt 2020
Jacky Delcour
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 26 nov 2020
Jacky Delcour | 24 nov 2020
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 20 nov 2020
Jacky Delcour | 16 nov 2020
Jacky Delcour | 12 nov 2020

archief