NINOVE - Oud stadhuis kleurt oranje ikv campagne rond geweld tegen vrouwen

C21

NINOVE - Oud stadhuis kleurt oranje ikv campagne rond geweld tegen vrouwen

Editiepajot-logo-ninove

Tussen 25 november en 10 december zal het oud stadhuis oranje verlicht worden, in het kader van de wereldwijde campagne ‘Orange the World’. Eerder lichtte het oud stadhuis ook al blauw op om aandacht te trekken op Wereld Diabetes Dag.

 

De campagne Orange the World werd in het leven geroepen door de Verenigde Naties en heeft tot doel om het geweld tegen vrouwen te stoppen. De stad neemt graag mee aan deze actie, want sensibiliseren rond deze problematiek blijft belangrijk. De gebouwen zullen dan ook oplichten als steun voor alle vrouwen die het slachtoffer zijn van geweld, maar ook als preventie.

 

Schepen Veerle Cosyns, bevoegd voor sociale zaken: “Als we op deze manier de aandacht kunnen trekken op bepaalde problematieken, doen we dat graag. Zo lieten we op 14 november ook al het oud stadhuis oplichten om bewustwording te creëren rond diabetes.”

 

Ketenaanpak Intrafamiliaal Geweld

De stad besteed sowieso aandacht aan geweld in de ruime zin van het woord. In 2019 stapte Ninove mee in de Ketenaanpak Intrafamiliaal Geweld, een samenwerkingsverband tussen partners uit drie sectoren: politie en parket, hulpverlening en bestuur. De ketenaanpak maakt het eenvoudiger om het probleem aan te pakken. De betrokken diensten leggen alle informatie samen en zoeken naar een oplossing. Slachtoffers krijgen 1 aanspreekpunt en dossiers worden onmiddellijk doorgestuurd naar een multidisciplinair team gespecialiseerd in de problematiek. Daardoor kan er veel sneller actie ondernomen worden.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 nov 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 31 aug 2022

archief