NINOVE - De vergeten Groentenzak een initiatief van Buurderij Ninove-Atom en van Rikolto - Vredeseilanden

C21

NINOVE - De vergeten Groentenzak een initiatief van Buurderij Ninove-Atom en van Rikolto - Vredeseilanden

Rikoltoz-zak_afbeelding__kopie_
 
In januari vieren we ook in Ninove de Week Voor Goed Eten. Dit initiatief van Rikolto zet hier én in de rest van de wereld het recht op goed eten in de kijker, samen met de mensen die er elke dag werk van maken. In Ninove biedt Rikolto samen met de Buurderij de Vergeten Groentenzak aan van 17 tot 20 januari. Je kan jouw zak vol goed eten oppikken op woensdag 17 januari kan dat van 14u00 tot 18u00 bij onze faire partner Oxfam Wereldwinkel (Denderkaai 42, Ninove). Op donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 januari kan dat telkens van 10u00 tot 19u00 op Herlinckhof, de thuishaven van de Buurderij (Vijversweg 3, Ninove). Bestellen kan tot maandagavond 15 januari.
Ninove geeft om goed eten
 
Werk maken van goede voornemens en een zak vol goed eten in huis halen? Het kan met de Vergeten Groentenzak van de Buurderij. Hierin vind je (h)eerlijke, vergeten groenten van boeren uit onze streek zoals boerenkool en zoete aardappel. Wat dacht je er bijvoorbeeld van om te scoren tijdens een bezoek van familie met zelfgemaakte, gezonde chips? Of om een fluweelzacht wintersoepje te bereiden dat je de dagen nadien meeneemt naar je werk?
 
Met de aankoop van de Vergeten Groentenzak betaal je de boer een eerlijke prijs voor de groenten en de winst van de actie gaat naar de projecten van Rikolto om te werken aan een eerlijk, transparant en milieuvriendelijk voedselsysteem. Tijdens de Week voor Goed Eten zet Rikolto het recht op goed eten in de kijker, samen met de mensen die daar elke dag werk van maken. Van boeren tot chefs. Van scholen tot wetenschappers. Van overheden tot burgers. Alle acties die worden georganiseerd tijdens de Week voor Goed eten vind je op www.rikolto.be/doe-mee/week-voor-goed-eten.
 
Rikolto gaat voor Goed Eten
 
Rikolto (vroeger Vredeseilanden) zet in België en wereldwijd samenwerkingen op om werk te maken van gezonde en duurzame voeding. Van een eerlijk inkomen voor de boer tot betaalbare, kwaliteitsvolle voeding voor iedereen. Daarom ondersteunen ze boeren zodat ze de beste landbouwpraktijken toepassen. Daarom coachen ze boerenorganisaties tot sterke zakenpartners. Daarom zorgen ze dat ook kwetsbare consumenten toegang krijgen tot goed eten. In België werken we aan oplossingen die van goed eten op school en in de supermarkt een evidentie maken. Want goed eten is geen luxe, maar een recht, vindt Rikolto.
 
De Vergeten Groentenzak in huis halen
 
“Met de werking van de Buurderij zetten wij producenten uit de streek en gezonde, duurzame voeding in de kijker. De missie van Rikolto ligt ons dus na aan het hart. Daarom werken wij met de Vergeten Groentenzak graag mee aan de campagne van Rikolto”, aldus Jamien Stoelzaet van Buurderij Ninove-Atom.
 
Via doemee.rikolto.be/nl-NL/project/vergeten-groentenzak kan je jouw eigen Vergeten Groentenzak bestellen. Dat is een stevige boodschappentas met 'vergeten groenten' uit de streek en met enkele inspiratiefiches zodat je eenvoudig aan de slag kan. Je kan jouw zak vol goed eten oppikken van woensdag 17 januari tot zaterdag 20 januari 2024. Op woensdag 17 januari kan dat van 14u00 tot 18u00 bij onze faire partner Oxfam Wereldwinkel (Denderkaai 42, Ninove). Op donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 januari kan dat telkens van 10u00 tot 19u00 op Herlinckhof, de thuishaven van de Buurderij (Vijversweg 3, Ninove). Bestellen kan tot maandagavond 15 januari.
 
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jan 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief