NINOVE - N-VA Ninove vraagt nogmaals beter onderhoud trage wegen

C21

NINOVE - N-VA Ninove vraagt nogmaals beter onderhoud trage wegen

Salamanderweg
Salamanderweg
Trageweg_omgevallenboom
Omgevallen boom op trage weg
 
"Met slimme mobiliteitskeuzes willen we Ninove de komende jaren veiliger maken voor de zwakke weggebruiker." Dit staat te lezen in het meerjarenplan van het huidig Ninoofse stadsbestuur. Ondanks de mooie beloftes bij het begin van de legislatuur zien we bij iedere aanpassing van de meerjarenbegroting een afbouw in investeringen voor de verkeersveiligheid voor de zwakke weggebruiker. Investeringen voor veilige fietscorridors naar het centrum, de ondersteuning van een fietssnelweg tussen Ninove en Aalst en geplande investeringen in fiets- en schoolstraten werden de voorbije jaren stelselmatig afgebouwd of geschrapt.
 
‘Helaas worden op dit vlak te weinig inspanningen geleverd’, merkt Sam De Duffeleer, bestuurslid N-VA Ninove. ‘Ruim een jaar geleden bracht ik dezelfde boodschap, maar helaas is er op een jaar tijd weinig veranderd. De fietsverbinding tussen de Spoorwegstraat en de Terrasstraat (Appelterre-Eichem/Outer) blijft hiervan een sprekend voorbeeld. Ik kaartte al meermaals de slechte staat van dit pad aan, maar mijn boodschap valt echter op een koude steen. Het werd ondertussen al voor de vierde of vijfde keer opgelapt, maar een structurele oplossing ontbreekt. Sterker nog, ondertussen is het oplapwerk wéér kapot. Om nog maar te zwijgen van de grote, losse stenen. Heel aangenaam om daar te wandelen of fietsen is het niet. Men heeft opnieuw aangekondigd dit te herstellen, maar moet eerst iemand zich serieus bezeren voor er actie ondernomen wordt? Het is trouwens niet het enige pad dat er gevaarlijk bij ligt. Ik heb weet van een omgevallen boom die de weg verspert of een put die de baan blokkeert.’
 
Deze slechte mobiliteit beperkt zich echter niet enkel tot fiets- en wandelpaden. ‘Ik denk dat iedereen wel een straat kan noemen die eens onder handen genomen mag worden’, zegt Jeroen Van Assche, N-VA-kandidaat voor het Vlaams Parlement. Wie langs Preulegem passeert bijvoorbeeld,  zeker met de fiets, hoort het langs alle kanten rammelen door het loszittende wegdek. Of wat te denken van de lamentabele toestand van de Salamanderweg? De Bovenhoekstraat in Outer wacht trouwens ook nog altijd op de beloofde herstellingen na de werken aan de Brakelsesteenweg (N8). Diezelfde N8 is in Meerbeke trouwens nog de enige gewestweg zonder fietspad in Vlaanderen. Ik wil streven naar een betere weginfrastructuur en meer verkeersveiligheid. Betere wegen voor alle weggebruikers, dat zal één van onze speerpunten zijn tijdens de verkiezingen. Voor N-VA Ninove zijn investeringen in verkeersveiligheid voor de zwakke weggebruikers daarbij prioritair.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jan 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 30 mrt 2024

archief