Foto-expo Denderhoop in Ninove vat de ziel van de Denderstreek

C21

Foto-expo Denderhoop in Ninove vat de ziel van de Denderstreek

Denderhoop-beeld
Ingezonden foto
 
Het boek ‘Niet alles maar veel begint bij luisteren – een verslag uit de Denderstreek’ van auteur Dominique Willaert krijgt een uitbreiding in de vorm van een reizende fototentoonstelling. Foto-expo ‘Denderhoop’ met beelden van Yasmina Besseghir en Freddy Willems is tot half mei te bewonderen in CC De Plomblom en in het stadspark.
 
In het najaar van 2023 verscheen het boek ’Niet alles maar veel begint bij luisteren - een verslag uit de Denderstreek’ van Dominique Willaert. Aansluitend bij het boek is er nu de reizende fototentoonstelling ‘Denderhoop’ over en in de Denderstreek. Fotografe Yasmina Besseghir trok in de zomer van 2022 vaak op met Dominique en probeerde in beelden te vatten wat de mensen aan de auteur vertelden. Fotograaf Freddy Willems volgde in alle seizoenen, vaak per fiets, het jaagpad langs de Dender, van Aalst tot Geraardsbergen en zwierf door de dorpen en de steden om de sfeer van het boek te ontdekken en te beleven.
 
Zowel Yasmina als Freddy slaagden er in de ziel van de Denderstreek te vatten. Uit hun rijke oogst selecteerden ze voor de tentoonstelling een tachtigtal foto’s waarin de grote thema’s uit het boek aan bod komen: de verandering in wonen en werken, de migratiestromen, het wezen van de Dender, het belang van het spoor en de steenwegen, het nog steeds rijke sociale leven en de vraag wat de toekomst voor de jeugd biedt. 
 
 
Praktisch
 
‘Denderhoop’ – een fototentoonstelling met foto’s van Yasmina Besseghir en Freddy Willems – loopt vanaf 23 maart 2024 op twee locaties.

Foyer CC De Plomblom, Graanmarkt 12-14, Ninove. Te bezoeken van maandag tot donderdag 8.30 tot 12 uur en 13.30 tot 16 uur, op vrijdag van 8.30 tot 12 uur en ook tijdens voorstellingen in het CC. Dit tot 12 mei 2024. Stadspark (omgeving ’t Oeverstekske): buitenexpo, doorlopend te bezoeken tot 30 juni 2024. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 mrt 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief