Nieuw laadplein met 10 laadpunten van Dats 24 in de Polderbaan in Ninove

C21

Nieuw laadplein met 10 laadpunten van Dats 24 in de Polderbaan in Ninove

D24_laadplein_ninove_3
Ingezonden foto
 
Op 25 maart opende DATS 24 een laadplein op de parking van de Colruyt aan de Polderbaan 26 in Ninove. Na Mechelen en Boom is dit de derde  realisatie in een lange rij waarbij standaard laadpalen gecombineerd worden met snellaadpalen. Op de parking van Colruyt Ninove staan 3 snellaadpalen (6 laadpunten) van 150 kW en 2 standaard  laadpalen (4 laadpunten) van 22 kW. DATS 24 plant in de komende maanden 50 laadpleinen en die krijgen allemaal een gelijkaardige configuratie met telkens 10 laadpunten. 
 
Op die manier verdwijnt alvast in Ninove de laadstress, want dit laadplein is 24/7 geopend, dus ook  buiten de openingsuren van de winkel. Dat geldt overigens voor alle volgende laadpleinen die  gebouwd zullen worden. Daarmee neemt DATS 24 zijn maatschappelijke rol op om elektrisch  opladen laagdrempelig en emissievrije mobiliteit toegankelijk te maken. 
 
Jean-Jacques Delmée, co-CEO van DATS 24: “Voor 2024 staan 50 nieuwe, gelijkaardige laadpleinen  op de planning. Die worden geïnstalleerd op parkings van Colruyt Laagste Prijzen-winkels in  Vlaanderen, Brussel en Wallonië in samenwerking met onze partner Pluginvest. Na Ninove komen  Ukkel en Halle aan de beurt. Met de uitrol van deze laadpleinen volgt DATS 24 de geografische  spreiding qua verkoop van elektrische wagens. Tegelijkertijd zorgen we ook voor meer  laadinfrastructuur in Wallonië, waar het aanbod momenteel nog schaars is. Het eerste laadplein op  Waals grondgebied komt in Gembloux.” 
 
Jo Willemyns, algemeen directeur Colruyt: “We zien dat meer en meer klanten  elektrisch rijden en we ondersteunen hen in die transitie door ervoor te zorgen dat ze hun auto  kunnen opladen terwijl ze winkelen. Tijdens een gemiddelde winkelduur van 30 minuten, laden  klanten aan onze snellaadpalen tot 300 kilometer* extra rijbereik op.” 
Tania De Jonghe, burgemeester Ninove: “Het stadsbestuur Ninove was één van de pioniers met de  ondertekening van de burgemeestersconvenant en daaraan gekoppeld de opmaak van een  klimaatactieplan met het oog op het verminderen van de CO2-uitstoot en het verbeteren van de  luchtkwaliteit. We zien een stijging van het aantal elektrische voertuigen, een goede zaak, maar dan  is een toename van degelijke en veilige laadpalen onontbeerlijk. Dit heel mooi initiatief versterkt ons  in de realisatie van onze klimaatdoelstellingen. We zijn heel dankbaar dat DATS 24 en Colruyt Ninove  dit realiseren in onze mooie stad.” 
 
De goedkoopste manier om aan de DATS 24-laadpalen te laden is met een DATS 24-laadpas of met de  DATS 24-app. Die laatste is wel voorbehouden voor zakelijke klanten. “De prijs aan de standaard  laadpalen (tot 22 kW) bedraagt € 0,40 per kWh en aan de snellaadpalen (meer dan 22 kW) € 0,60 per  kWh, op voorwaarde dat je met een DATS 24-laadpas laadt.”, zegt Jonas Cautaerts, EV Charging verantwoordelijke bij DATS 24.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mrt 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 30 mrt 2024

archief