Handelskernvernieuwing in Ninove, de Biezenstraat fase 1 is afgerond, nu gaat fase 2 van start

C21

Handelskernvernieuwing in Ninove, de Biezenstraat fase 1 is afgerond, nu gaat fase 2 van start

Editie_ninove_nina_3
Centrumlaan.- Foto Marc Colpaert
 
Fase 1 van de vernieuwing van de handelskern werd afgerond, fase 2 startte deze week. De zone vanaf het kruispunt Centrumlaan-Marktstraat tot Beverstraat 13 wordt nu aangepakt. Van 26 februari tot en met 10 april werd gewerkt in de Biezenstraat (vanaf de Beverstraat tot en met het kruispunt van de Dekenijstraat).
 
De werken van fase 1 moesten enkele dagen eerder afgerond worden, maar door het slechte weer kon het beton nog niet voldoende uitharden. Het weerverlet had echter geen impact op de werken van fase 2, deze startten afgelopen maandag 8 april. Nu wordt tot begin juni gewerkt in de zone vanaf het kruispunt Centrumlaan-Marktstraat tot Beverstraat 13. De handelszaken blijven bereikbaar voor voetgangers tijdens deze periode. De aannemer zal eerst de linkerzijde aanpakken en nadien de rechterzijde.
 
Schepen Stijn Vermassen, bevoegd voor openbare werken: “Ik ben blij met het eerste deel van de vernieuwing van onze handelskern. Investeren in onze straten en voetpaden is belangrijk, het resultaat is mooi en doet het beste vermoeden voor het geheel. Een grote dankuwel aan alle mensen die hieraan al hebben meegewerkt en ook aan de handelaars en bewoners voor hun begrip. We gaan nu fase 2 in, hopelijk krijgen we nu wat minder regenweer en kan alles volgens plan worden uitgevoerd.”  
 
Kijkdozen
 
Om de inwoners die niet beschikken over toegang tot het internet, maar wel nieuwsgierig zijn naar het project, te kunnen informeren, plaatste de stad 3 kijkdozen in de werfzone. Wanneer je erdoor kijkt, zie je een visualisatie van hoe het afgewerkt resultaat er uit zal zien.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 apr 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 17 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief