Thuis in Ninove op de Erfgoeddag op zondag 21 april

C21

Thuis in Ninove op de Erfgoeddag op zondag 21 april

A_ninove
Op zondag 21 april brengt de stad in samenwerking met de erfgoedraad van Ninove een uitgebreid dagprogramma voor Erfgoeddag. Onder het thema ‘thuis’ zijn verschillende expo’s en activiteiten voor alle leeftijden te ontdekken. Op zondag 21 april is het Erfgoeddag en dan staan geschiedenis en cultuur op de voorgrond in heel Vlaanderen. Onder het thema ‘thuis’ brengt een goedgevuld programma jong en oud één dag terug naar het dagelijks leven ‘zoals het was’ in Ninove.
 
 
Programma
 
Expo ‘Overal Thuis’ - Wandel door de huiskamers van Ninovieters uit verschillende culturen en decennia. Ook de basis van hoe een stamboomonderzoek verloopt, ontdek je op deze expo. Van 10 tot 18 uur in het stadhuis, site Centrumlaan. Nog tot 28 april te bezoeken. Thuis in ambachten - Op de demo ‘stoelrestauratie’ wordt een designstoel vakkundig in z’n oude glorie hersteld. Van 10 tot 18 uur in het stadhuis, site Centrumlaan.
 
 
Thuis op straat - De deelgemeenten staan in de kijker op deze fototentoonstelling die een blik werpt op hoe het leven vroeger was. Wie er nostalgisch van wordt, kan zich uitleven op diverse volksspelen om nadien te genieten van een drankje in ons ‘estaminee’. Van 10 tot 18 uur in het stadhuis, site Centrumlaan. Zonnetjes in huis: Creaworkshop voor kinderen – Villa Frieda laat kinderen vanaf 18 maand volop fantaseren en knutselen rond hun droomhuis. Van 10 tot 18 uur in het stadhuis, site Centrumlaan. Koffie, Thee en Thuis – Filosoof Katrien Schaubroeck denkt samen met ons na over de betekenis van ‘thuis’. Er zijn twee sessies: om 11 uur en om 14 uur. In het stadhuis, site Centrumlaan.
 
 
Molens van Ninove – De fiere molenaars van Ninove geven een rondleiding in hun bijzondere huizen en demonstreren hoe vroeger graan gemalen werd. Bezoek de Fonteintjesmolen in Meerbeke, De Molen Ter Zeven Wegen in Denderwindeke en de Wildermolen in Appelterre. Van 10 tot 18 uur.
Wandeling ‘Nergens beter dan thuis’ – Ontdek Ninove als letterlijke en figuurlijke thuishaven tijdens een gegidste wandeling. Gratis inschrijven via toerisme@ninove.be. Start om 14 uur aan de Hospitaalkapel, Burchtstraat 44. Fietstocht: Daens, thuis in Denderland – Een tocht van 30 km brengt je langs erfgoedlocaties gelinkt aan priester Daens en bekende daensisten. Van 10 tot 15 uur kan je een fietskaart oppikken aan Oase d’Abdij, Kloosterweg 9.

Ontdek het volledige programma van Erfgoeddag in Ninove ook op www.ninove.be/erfgoeddag 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 apr 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 17 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 01 mei 2024

archief