N-VA Ninove vraagt dringend herstel Stationsplein en grondige en duurzame herinrichting van de stationsomgeving

C21

N-VA Ninove vraagt dringend herstel Stationsplein en grondige en duurzame herinrichting van de stationsomgeving

Stationspleinninove_huidigesituatie2024
 
Volgens de verkiezingsbrochure van Samen in 2018 oogde het Ninoofse stationsplein verwaarloosd, grijs en grauw en waande je je soms eerder in een voormalig Oostblokland. Zes jaar later is aan deze toestand nog niets gewijzigd. Integendeel, intussen vormden er zich daarbovenop nog eens de levensgevaarlijke putten in het wegdek.
 
Jeroen Van Assche, bestuurslid N-VA Ninove: “Ik kruis het Stationsplein meerdere keren per week met de fiets en de toestand van de straat is ronduit gevaarlijk. Het is ongehoord dat er na al die maanden nog altijd geen noodherstelling werd uitgevoerd en de putten in het wegdek nog altijd niet zijn gedicht. De fietsers wijken uit om de putten te vermijden, waardoor gevaarlijke situaties ontstaan met het gemotoriseerd verkeer. Hier rijden dagelijks een massa scholieren voorbij en het is bijna niet te geloven dat er nog geen ernstige ongelukken zijn gebeurd.“
 
Steven Vanden Berghe, voorzitter N-VA Ninove: “De noodzakelijke heraanleg van het Stationsplein was terecht een van de prioritaire projecten van de huidige coalitie en voor de herontwikkeling van de stationsomgeving was initieel 1,3 miljoen euro voorzien in de meerjarenbegroting. In 2022 werden de budgetten voor de herinrichting stilzwijgend geschrapt en werd het Stationsplein een van de zovele ongerealiseerde projecten van de Ninoofse Vivaldicoalitie.”
 
Jeroen Van Assche & Steven Vanden Berghe: “De bevoegde schepen heeft de “heraanleg” van het Stationsplein al aangekondigd, maar dit beperkt zich enkel tot een nieuwe toplaag asfalt. Het Stationsplein in Ninove heeft nood aan een grondige herinrichting met aandacht voor ontharding, duurzaamheid en groen en niet aan een  nieuwe bovenlaag. In afwachting van deze totaalaanpak moeten er onmiddellijk noodherstellingen worden uitgevoerd. Een nieuw toplaagje asfalt op het plein leggen is geen duurzame oplossing en op lange termijn zal dit de stad veel meer geld kosten. Als je ramen rot zijn moet je ze vervangen en er geen nieuwe laag verf opleggen. Een nieuwe laag asfalt over het Stationsplein is de Ninovieters een duur rad voor de ogen draaien. In afwachting van een grondige en duurzame aanpak pleit N-VA voor een snel herstel van de huidige putten in het wegdek en kanten wij ons tegen een dure en bovendien niet-duurzame tussenoplossing.” De foto uit de brochure van Samen in 2018 kan als inspiratie dienen voor een Stationsplein 2.0.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 apr 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 17 mei 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 01 mei 2024
Marc Colpaert | 29 apr 2024

archief