Huur lichte vrachtwagens Dockx kost stad Ninove massa geld

C21

Huur lichte vrachtwagens Dockx kost stad Ninove massa geld

Image__8_
Op de gemeenteraad van oktober stelde Karolien De Roose (gemeenteraadslid N-VA Ninove) voor om binnen de twee werkdagen gevolg te geven aan meldingen van zwerfvuil. Bij de bespreking van dit voorstel bleek dat verschillende lichte vrachtwagens van de stadsdiensten regelmatig buiten gebruik zijn.
Uit het debat in de gemeenteraad bleek ook dat het stadsbestuur een order had geplaatst in 2023 voor het leasen van nieuwe voertuigen, maar dat deze niet konden geleverd worden. Het snel vinden van de noodzakelijke lichte vrachtwagens was een quasi onmogelijke opdracht, volgens schepen Torrekens.
 
Uit een recent antwoord op een schriftelijke vraag van Karolien De Roose blijkt dat de voertuigen ondertussen nog steeds niet zijn geleverd. De eerste levering van 2 voertuigen is voorzien op donderdag 16 mei 2024. De leverancier geeft aan dat de tweede levering van de 8 andere voertuigen voorzien is tegen eind september, maar onder voorbehoud. De levering in september is dus allerminst zeker. Ondertussen doet het stadsbestuur beroep op een duur huurcontract bij de firma Dockx voor het huren van voertuigen.
Volgens Steven Vanden Berghe, voorzitter N-VA Ninove, zorgt de amateuristische aanpak van dit dossier voor een financiële kater. De huurprijs per maand per voertuig bij Dockx bedraagt 1.517,2 euro terwijl de kostprijs van een leasing slechts 557,49 euro per maand bedraagt per voertuig. Hierdoor betaalt de stad Ninove bijna 1.000 per maand per voertuig extra, terwijl hier geen extra diensten tegenover staan. Aangezien 5 voertuigen worden gehuurd en dit contract bijna 2 jaar zal lopen, zal dit een extra kost zijn voor de stad van bijna 100.000 euro. Voor de huur zal aan Dockx rond de 151.720 euro worden betaald. N-VA Ninove gaat er vanuit dat hiervoor een schadevergoeding zal worden gevraagd aan de leverancier en dat hier duidelijke contractuele afspraken zijn over gemaakt.
 

De aanpak van dit dossier is, nog volgens Steven Vanden Berghe, een pijnlijk voorbeeld van hoe met de publieke middelen en dus met het geld van de Ninovieter wordt omgegaan. De uitdagingen voor onze stad zijn op alle vlakken en ook op financieel vlak enorm. Voor N-VA Ninove zal een gezond en degelijk financieel beleid een van de speerpunten zijn in het programma voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. Met N-VA Ninove zal er een ernstig financieel beleid worden gevoerd zonder te morsen met overheidsgeld. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mei 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 17 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief