Pelgrimsroute naar Compostela loopt door Ninove

C21

Pelgrimsroute naar Compostela loopt door Ninove

A_ninove
Sinds kort vind je in Ninove zes koperen schelpen die de pelgrimsroute ‘Via Tenera’ aanduiden. Bedevaarders naar Compostela kunnen via deze route langs de Dender ook onze stad verkennen. De Camino de Santiago, ook bekend als de Weg van Sint-Jacob, is een historische pelgrimsroute die al eeuwenlang door pelgrims van over de hele wereld wordt bewandeld. Deze route, die eindigt in Compostela in Spanje, is niet alleen een spirituele reis, maar ook een tocht door culturen en landschappen.
 
Bedevaarders naar Compostela vonden al heel lang de weg naar Ninove. Op zoek naar een stempel voor hun routeboekje, een rustplaats of een bezoek aan de machtige abdijkerk, maar sinds kort wordt Ninove ook officieel opgenomen in de pelgrimsgids. De route ‘Via Tenera’ (langs de Dender) vertrekt vanuit Breda in Nederland, en loopt o.a. door de Dendersteden Aalst, Ninove en Geraardsbergen, waarna de route verder gaat door Wallonië om in Frankrijk aan te sluiten op bestaande de pelgrimsroute die naar Compostela leidt.
 
De schelp, het symbool van de Camino, markeert de route voor pelgrims. Er werden zes van die koperen schelpen geplaatst op symbolische plekken door de stad: via de Begijnenbrug, langs de Hospitaalkapel, over de Graanmarkt, via de Edmond De Deynstraat en het Pauwstraatje naar het Kerkplein. De laatste schelp, nabij Preulegem, stuurt de Compostelagangers weer de natuur in, richting Ath.
 

  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 mei 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 03 jun 2024

archief