GERAARDSBERGEN - Wim Oosterlinck bezoekt de workshops Mediawijsheid van de bibliotheek en Radio MIG

C21

GERAARDSBERGEN - Wim Oosterlinck bezoekt de workshops Mediawijsheid van de bibliotheek en Radio MIG

_dsc0117__2_
Foto: © Jimmy Godaert
 

Wim Oosterlinck, bekend radiopresentator eerst bij StuBru en nu bij Q-Music, bezocht op donderdag 24 oktober  de workshop Mediawijsheid in de studio van radio MIG.

Op dat moment was het 5de jaar BSO van het Technisch Instituut Sint-Jozef bij MIG een radioprogramma aan het maken. Wim helpt hen daarbij en beantwoordt hun vragen, puttend uit zijn rijke ervaring.  Hij kon de jongeren geboeid vertellen over hoe hij zelf radio beleeft en maakt.
Voor het tweede jaar op rij, organiseren de bibliotheek van Geraardsbergen en MIG, met steun van de Provincie, workshops ‘Mediawijsheid’ voor alle 5de jaren secundair, in totaal zo’n 400 leerlingen. De workshops beogen o.m. het bevorderen van de informatiegeletterdheid, dwz leren hoe en waar je correcte informatie kunt opzoeken en wat de waarde van de diverse media is. Daarnaast willen ze jongeren ‘mediawijzer’ maken, dwz hen bewuster en kritischer leren omgaan met de vele media waarmee en waarin ze leven.
De  bibliotheek en radio MIG voorzien in de praktische invulling van het vak mediawijsheid dat in het secundair onderwijs wordt gegeven. Daarbij krijgen jongeren inzage in het radiogebeuren, zowel op technisch als op redactioneel vlak.
De oefening in radio maken is de praktische kant van de workshops en is mogelijk dank zij de medewerking van het Rec Radiocentrum uit Gent. Samen met het REC heeft MIG een zgn. ‘Medialab’ opgericht, waar jongeren op een laagdrempelige manier kennis maken met vooral het radiogebeuren, zowel op technisch als op redactioneel vlak. Techniek en montage zijn belangrijk, maar ook creativiteit, teamspirit en kritisch leren omgaan met nieuws. MIG hoopt op die manier lokaal radiotalent te ontdekken, en jongeren warm te maken voor het mediagebeuren in het algemeen en speciaal het radio maken.

“MIG is een lokaal radiostation dat jongeren de kans geeft om te leren radiomaken. Hun taak als kweekvijver is heel belangrijk. Radio kan je leren, maar het is vooral belangrijk om het te doen. Het is super dat dit hier kan. En wie weet, komt er uit al dat talent hier, later een nieuwe deejay op de nationale radio”, zegt Wim Oosterlinck.
 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 okt 2013
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief