GERAARDSBERGEN - Cultuurprijzen 2019 uitgereikt

GERAARDSBERGEN - Cultuurprijzen 2019 uitgereikt

Jim_5463
 

In het Arjaantheater werden de jaarlijkse cultuurprijzen uitgereikt. De grote winnaar was de Broederschap van het Geraardsbergse Manneken Pis en dit in de categorie ‘Socio culturele vereniging’. Zij moesten het opnemen tegen Wings of Memory, het Willemsfonds en de leden het ontmoetingscentrum Viane.

 

Ook Olav Geerts, tevens Prince van de Broederschap en Ingrid Lewyllie wonnen als koppel in de categorie ‘Cultuurvrijwilliger’. Beiden zijn al jaren actief in het Geraardsbergse verenigingsleven. Olav was oa ook stichter van de VVV (Vereninging Voor Vreemdelingengenverkeer) wat nu Visit Geraardsbergen is. Ingrid op haar beurt promoot het Chantillykant, is concervator van het kantmuseum en geeft les kantklossen.

 

Dichteres Marleen De Smet won in de categorie individu. Mark Eyskens omschreef haar dichtkunst ooit met de volgende woorden ‘Marleen De Smet brengt met zinderende woorden en enige beelden de wereld van het onzichtbare tot uiting die schuilt onder het verraderlijke oppervlak van de dagelijksheid.’Allen kregen ze een geldprijs, witte roos en een beeldje.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 dec 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief