TERNAT - Deelnemers erfgoeddag kiezen mooiste plekjes

TERNAT - Deelnemers erfgoeddag kiezen mooiste plekjes

Klapscheutmolenwies2
Dat de Klapscheutmolen verkozen werd tot 3de favoriete plekje is alvast een opsteker voor Wies De Troch, die nog fondsen zoekt voor de restauratie van het interieur van de molen.
 
Stemmen_op_erfgoeddag_red_2
Maak_je_eigen_affiche_op_erfgoeddag_reduc
Klapscheutmolenwies1
Wies mocht op erfgoeddag dag ook bezoekers ontvangen uit heel Vlaanderen, in het kader van de Bruegelwandeling die die dag officieel werd ingewandeld.
 

Tijdens Erfgoeddag konden de Ternattenaren hun stem uitbrengen voor hun favoriete plekje in de gemeente. Ze hadden hierbij de keuze uit de 10 locaties die in het kader kader van de promotie van de website ontdekpajotzenne.be voorzien werden van een naamplaatje met QR-code die je rechtstreeks naar de beschrijving van de plek op de website leidt. De keuze bestond uit ’t Hol, Kasteel De Mot, Kasteel Kruikenburg, Hertigembos, Sint-Jozefkerk, de Dreef, Plukplek, de Wereldwinkel, de Klapscheutmolen en de Voet van Keizer Karel. Uit deze bijzondere erfgoedsites, monumenten, landschappen en bourgondische aanraders was het de Dreef die met 27% van de stemmen tot winnaar werd uitgeroepen. Knap tweede was Plukplek, biologisch luinbouwbedrijf in de Heirbaan en de Klapscheutmolen vervolledigde de top drie.

Dat de Klapscheutmolen verkozen werd tot 3de favoriete plekje is alvast een opsteker voor molenaar Wies De Troch, die nog fondsen zoekt voor de restauratie van het interieur van de molen.

"Dat de Klapscheutmolen bij de mooiste plekjes gekozen werd, geeft me een warm gevoel. Het feit dat zoveel mensen de molen als waardevol en als "een mooi plekje" ervaren, is terzelfdertijd een stimulans om met zoveel mogelijk mensen samen dit erfgoedproject verder proberen waar te maken", zegt Wies, zoon van de laatste economisch actieve molenaar.

Op afspraak kan je bij Wies terecht voor een demonstratie en ook op erfgoeddag gaf hij de bezoekers uitleg over de werking van de molen. Wies mocht die dag ook bezoekers ontvangen uit heel Vlaanderen, in het kader van de Bruegelwandeling die die dag officieel werd ingewandeld.

Maar ook de kiezers zelf vielen in de prijzen; zo mocht inwoner Dominque De Man een cheque van 30 euro in ontvangstnemen van Pajottenland+, één van de partners van het QR-project ontdekpajotzenne. In de prijzenpot zaten veder ook bijenhotels van Regionaal Landschap Pajottenland-Zennevallei en een boekenpakket van de Erfgoedcel P&Z.

Eerder verschenen

De Klapscheutmolen draait weer

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 apr 2018
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 07 aug 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief