Van toneelvloer naar gietvloer

C21

Van toneelvloer naar gietvloer

Image002
 

Lekker genoten van theater of cabaret? Het is vast opgevallen dat een toneelvloer er vaak schoon en strak uitziet. Deze vloer moet vast gemaakt zijn door vakmensen. En dat is ook zo. Er komt veel kijken bij het samenstellen van een goede toneelvloer. Een goed toneel zorgt ervoor dat zowel artiest als toeschouwer kan genieten van het schouwspel. Maar uw vloer in huis is niet minder belangrijk. Een gietvloer in huis is fijn thuiskomen na de voorstelling. Dit type vloer ziet er erg goed uit en voelt warm aan de voeten. Perfect voor thuiskomst na een leuke theatervoorstelling.

 

Speciaal hout als basis van toneel

Het toneel is vaak een houten vloer bestaande uit planken. Daar komt ook de uitdrukking ‘op de planken staan’ vandaan. Het hout van het toneel is een speciale soort waarin goed geschroefd kan worden. De gaten die dan ontstaan zijn na een tijdje verdwenen. Erg handig bij bijvoorbeeld het opbouwen van een decor. Het maakt het toneel een stuk dynamischer dan een normale vloer. Uiteraard mag u dit ook verwachten in een theater. Bij het samenstellen van deze vloer wordt rekening gehouden met architectonische wensen, slijtvastheid, onderhoudsbehoefte, toelaatbare belasting, akoestische specificaties en multifunctionaliteit.Het toneel heeft vaak twee zijtonelen en een achtertoneel. Op het achtertoneel staan vaak de decors klaar voor de voorstelling. Het deel van het toneel dat de toeschouwer ziet heet het voortoneel.

 

Gietvloer als basis van uw interieur

Van de toneelvloer is het een logische stap naar een vloer voor in uw huis. Design gietvloeren zijn fijn om te zien en prettig in gebruik. Deze vloeren beschikken over alle praktische eigenschappen die u maar kunt wensen in huis: onderhoudsvriendelijk, waterdicht, UV-bestendig en kleurvast. Een gietvloer kan worden toegepast in alle ruimtes in uw woning. Bijvoorbeeld de slaapkamer, maar ook de badkamer vloer. Doordat design gietvloeren worden gemaakt van polyurethaan, voelt de gietvloer zeer comfortabel, warm en zacht aan. Daarom kiezen veel huishoudens in Nederland voor een strakke en naadloze polyurethaan gietvloer als basis van het interieur. Wanneer u aan gietvloeren bent gewend wil u niet meer wat anders. De vloeren zijn in vele kleuren beschikbaar en worden afgestemd op uw interieur. Door de basis van de gietvloer loopt u er binnen altijd warmpjes bij. Zelfs in de badkamer komt een gietvloer tot zijn recht en staat u niet meer op koude tegels wanneer u net wakker bent geworden. De vloer voelt al warm aan, maar is ook geschikt voor vloerverwarming. Een extra fijne vloer dus voor in de winter! Er zijn verschillende soorten gietvloeren. Een professional kijkt graag met u mee welke gietvloeren voor u geschikt zijn. De verschillende gietvloeren zijn namelijk afgestemd op bepaalde ruimtes in uw huis.

 

Gietvloeren zijn beschikbaar in vele soorten prijzen. De vloer wordt naadloos aangelegd en kan snel geleverd worden en is daardoor geschikt voor particulieren. Maar ook op kantoor kan dit type vloer zijn voordelen extra benadrukken. Sommige gietvloeren kunnen zelfs zwaar belast worden. Kortom een gietvloer biedt dus veel voordelen. Zowel voor bij u thuis als bij uw bedrijf op kantoor.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 feb 2022
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief