Hoe kun je besparen op je autoverzekering?

C21

Hoe kun je besparen op je autoverzekering?

Pexels-photo-248747

Is je maandelijkse autoverzekeringspremie te hoog? Gelukkig zijn er eenvoudige stappen die je kunt nemen om kosten te besparen. Dus als je je afvraagt ​​hoe je een goedkope autoverzekering kunt afsluiten, dan is dit artikel iets voor jou. Lees verder om onze beste tips te leren voor het verkrijgen van een goedkope autoverzekering. Je autoverzekering vergelijken helpt hier natuurlijk goed bij, maar ook de onderstaande tips zullen je goed van dienst zijn als je graag een goedkopere autoverzekering af wilt sluiten. 

 

Overweeg een hoger eigen risico

Het wijzigen van je eigen risico kan van invloed zijn op je maandelijkse verzekeringspremies en je helpen geld te besparen. Als je je eigen risico verhoogt, kun je een lagere maandelijkse betaling zien. Het is echter belangrijk op te merken dat deze tactiek zal veranderen wat je moet betalen voordat de verzekering van start gaat. Houd er rekening mee dat je deze route volgt om ervoor te zorgen dat je voldoende gespaard hebt voor het geval een noodreparatie nodig is. Als je met je verzekeringsagent praat, krijg je een beter idee van hoe een hoger eigen risico kan leiden tot een goedkopere autoverzekering.

 

Vergelijk offertes van autoverzekeringen

Wanneer je bepaalt hoe je een goedkope autoverzekering kunt afsluiten, moet je onthouden dat je je premie niet strikt met die van iemand anders moet vergelijken. Je kunt niet altijd tarieven vergelijken, ook niet als je in dezelfde buurt woont. Wat je echter wel kunt doen, is offertes voor autoverzekeringen opvragen bij een aantal aanbieders en je eigen offertes vergelijken om er zeker van te zijn dat je de beste prijs voor je dekking betaalt. Dit kun je zelf doen, maar het kan nog beter zijn om hiervoor gebruik te maken van websites. 

 

Zoek naar kortingen op autoverzekeringen

Als je je afvraagt: "Hoe krijg ik de goedkoopste autoverzekering?", is een eenvoudige stap om je verzekeringsmaatschappij te vragen of je in aanmerking komt voor kortingen. Je autoverzekeringskosten kunnen drastisch worden verlaagd wanneer je in aanmerking komt voor meerdere kortingen, die per staat en verzekeringsmaatschappij verschillen.

Veel autoverzekeraars bieden kortingen voor:

  • Auto's uitgerust met airbags, antiblokkeerremmen en andere veiligheidsvoorzieningen
  • Tieners met goede cijfers
  • Studentenkortingen
  • Tieners en volwassenen die een cursus veilig rijden volgen
  • Inschrijven voor automatisch betalen of papierloos gaan met je facturering
  • Je premie vooraf volledig betalen
  • Lid zijn van bepaalde organisaties 

Speel met je dekkingslimieten

Er zijn veel soorten dekkingen beschikbaar, die allemaal van invloed zijn op het bedrag dat je elke maand betaalt. Volledige dekking, inclusief uitgebreide dekking en aanrijdingsdekking, is meestal duurder. Dat is de reden waarom veel mensen kiezen voor het minimum dat vereist is voor autoverzekeringen voor aansprakelijkheid voor lichamelijk letsel en voor aansprakelijkheidsdekking voor materiële schade. Wil je weten hoe je een goedkope autoverzekering afsluit? Je kunt je maandelijkse premie verlagen door de dekking die je hebt aan te passen en de dekking die je misschien niet nodig hebt, op te heffen. Je kunt in de verleiding komen om optionele dekking toe te voegen, maar als je je aan de basis houdt, kun je je tarieven aanzienlijk verlagen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 mei 2022
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Redactie Editiepajot | 13 nov 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief