De impact van de huidige vraag naar personeel bij de studiekeuzes

C21

De impact van de huidige vraag naar personeel bij de studiekeuzes

Pexels-photo-207691
 

Veel studenten zitten met de vraag “Welke opleiding of studierichting moet ik volgen?”. Bijna elk jaar is er vraag naar verschillende studierichtingen. Dit komt door de steeds veranderende omgeving op het gebied van zaken en op andere gebieden zoals techniek of geneeskunde. Sommigen kiezen voor de hogere hotelschool omdat de vraag naar bekwame mensen voor hotelmanagement groot is. Sommigen kiezen voor geneeskunde omdat de behoefte aan artsen toeneemt. Er zijn echter verschillende factoren die de vraag van studiekeuzes van individuen beïnvloedt.

 

De zekerheid van werk na de studie

Studenten die nog niet hebben besloten welke studierichting ze op willen gaan, kiezen vaak voor een studie waar veel vraag naar is. Dat komt omdat ze verzekerd willen zijn van een baan als ze eenmaal zijn afgestudeerd. Dit is om praktische redenen, want wie wil er nu werkloos zijn na al die zware jaren op de universiteit? Sommigen kunnen hun passie niet eens nastreven, omdat ze liever voor een studie kiezen waar veel vraag naar is door grote bedrijven. Dit doen ze liever dan een opleiding kiezen wat ze echt leuk vinden. Als je op zoek bent naar een reden om een ​​praktische carrièrekeuze na te streven, zou het ideaal zijn om te weten wat de huidige vraag is. Sommigen kiezen zelfs een vervolgstudie zoals de PABO deeltijd om hun kennis op bepaalde gebieden te vergroten en zo interessanter te zijn voor het werkveld.

 

Streven naar een carrière met een hoog salaris

Een veelgevraagde beroepskeuze betekent dat het aanbod van bedrijven hoog is. Mensen zouden naar een universiteit kunnen gaan dat zich richt op een van deze veelgevraagde beroepskeuzes. Er is namelijk veel vraag naar mensen uit de ICT. Er zijn steeds meer bedrijven die opzoek zijn zijn software developers, data-analisten en andere ICT gerelateerde banen. Er zijn redelijk veel mensen die aan deze opleiding beginnen, omdat ze weten dat ze een hoog salaris kunnen krijgen. Toch valt het echter niet mee om deze opleiding af te ronden als je hart er niet ligt.  Daarnaast is er veel vraag naar marketing personeel. Sommige studenten kiezen voor deze opleiding, zodat ze vervolgens de bedrijfsladder kunnen beklimmen op een goedbetaalde baan te krijgen. Het is verstandig om een studie te kiezen die je zowel interessant vind, als een baan kan opleveren. Als je het niet zeker weet, kun je ook een wat meer algemene opleiding volgen. Op deze manier kun je erachter komen wat je leuk vind en je vervolgens specialiseren in een vakgebied. Probeer niet zomaar een opleiding te kiezen omdat er veel vraag naar is of omdat het goed betaald. Dit zal je later duur komen te staan.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jul 2022
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief