Wat doe je bij een juridisch probleem wanneer je niet verzekerd bent?

C21

Wat doe je bij een juridisch probleem wanneer je niet verzekerd bent?

Image001-2
 

Het kan je zomaar gebeuren dat je plotseling te maken krijgt met een juridisch probleem. Bijvoorbeeld op het werk in een conflict met je baas, of met de verkoopmakelaar tijdens de verkoop van jouw woning. Dan is het goed om te weten dat je ook zonder verzekering recht hebt op juridische hulp. Bijvoorbeeld met rechtshulp on demand, waarmee je ondersteuning kunt krijgen van een ervaren jurist. Op die manier sta je er niet alleen voor en krijg je altijd het juiste juridische advies. Benieuwd hoe dit werkt? Lees snel verder. 

 

Rechtshulp zonder rechtsbijstandverzekering

Bij een juridisch geschil is het belangrijk om zo snel mogelijk stappen te ondernemen. Dit kun je gelukkig in alle situaties dan ook doen, ook zonder rechtsbijstandverzekering. Met rechtshulp on demand krijg je juridische ondersteuning voor een vast bedrag per aanvraag. Rechtshulp on demand begint met een intakegesprek waarin jij de situatie uitlegt. Het kan handig zijn om jezelf voor te bereiden op het intakegesprek door alles wat je wilt vertellen en vragen alvast op te schrijven. Op die manier zie je tijdens het gesprek niets over het hoofd en kun je direct aan de juiste jurist worden gekoppeld die jouw zaak gaat behandelen.

 

Juridische hulp voor een vast bedrag

Met rechtshulp on demand betaal je alleen voor de diensten die je afneemt. Daardoor weet je precies waar je aan toe bent en kom je niet voor onverwacht hoge kosten te staan. Zou je een advocaat inhuren, dan betaal je vaak een hoog uurtarief en pakken de kosten veel hoger uit. Wanneer je geen gespecialiseerde advocaat nodig hebt, is dit een makkelijkere optie. Met rechtshulp on demand word je ondersteund door juridische professionals met aantoonbare expertise, voor een vast bedrag per zaak. Ben je zzp’er? Ook voor zelfstandig ondernemers is rechtshulp on demand beschikbaar, bijvoorbeeld wanneer een opdrachtgever zijn factuur weigert te betalen. Zo sta je er nooit alleen voor, wat jouw situatie ook is.

 

Juridische hulp bij een laag inkomen

Uiteraard is er voor mensen met een laag inkomen ook juridische hulp beschikbaar. Het Juridisch Loket is een rechtswinkel met vestigingen door het hele land waar je gratis rechtshulp kunt krijgen. Tijdens een inloopspreekuur kun je vaak direct terecht met juridische vragen. Ook heeft het Juridisch Loket een uitgebreide website waar je veel informatie kunt vinden. Zo vind je hier onder andere voorbeeldbrieven die handig zijn om over te nemen. Er zijn onder andere voorbeeldbrieven voor een bezwaarschrift, huuropzegging of loonvordering. Heel handig!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jul 2022
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief