Waarom zijn rotan lampen zo populair?

C21

Waarom zijn rotan lampen zo populair?

Image001
 

In de afgelopen jaren heeft de toegenomen belangstelling voor natuurlijke en duurzame materialen in de interieurwereld ervoor gezorgd dat rotanverlichting een aantrekkelijke keuze is geworden. Gemaakt van de wijnstokken van een tropische klimpalm die worden geoogst zonder de hele plant op te offeren, rotan accenten zoals opbergmanden van dit materiaal zorgen er niet alleen voor dat je je beter voelt over je ontwerpkeuzes, maar hebben ook een unieke esthetische aantrekkingskracht. 

 

Natuurlijke materialen die door het menselijk oog onmiddellijk als vertrouwd worden herkend, hebben iets ontspannends en geruststellends, en rotan is daarop geen uitzondering. Als rotan meubels eerst functioneel moeten zijn, zorgt de decoratieve rol van rotan verlichtingsarmaturen voor meer vrijheid van creativiteit. Dat betekent dat je de natuurlijke schoonheid en sfeer krijgt zonder de hoge kosten. Het toevoegen van rotan hanglampen aan je commerciële ruimte is zelfs een van de eenvoudigste manieren om een ​​vleugje buiten naar binnen te brengen en je klant zich dichter bij de natuur te laten voelen. 

 

De beste eigenschap van rotanverlichting is dat elk stuk uniek is. De textuur, het lichaam en de beweging van de vezels kunnen van het ene stuk naar het andere hetzelfde zijn, maar elk heeft zijn unieke karakter dat uitnodigt tot een tweede blik. Als een goed ontwerp betekent dat het oog een constante bron van visuele details moet zijn, doet rotan uitstekend werk om het bezig te houden. De geweven patronen dragen bij aan de originele uitstraling van elk armatuur. Terwijl een eenvoudig netpatroon alles is wat je nodig hebt voor een spectaculair stuk, kunnen andere decoratieve accenten de aandacht trekken waarin golvende horizontale draden de illusie wekken van een vereenvoudigd schrift. De toevoeging van het touwkoord geeft dit stuk een rustieke uitstraling die de organische uitstraling van de kap aanvult.

 

Een ander wenselijk kenmerk is de transparantie van elk stuk. Het licht reist vrij door het net van de rotan lampenkappen en werpt ingewikkelde schaduwspelletjes op de muren. Wanneer rotanverlichting wordt gecombineerd met groene planten en rustieke meubels, is het visuele effect compleet: gevuld met natuurlijke texturen, wordt de ruimte ontspannend en geruststellend door zijn eenvoud. Wanneer ze in clusters worden gebruikt, kunnen hangers van rotan een dramatische impact hebben. Hun lichte constructie overweldigt de ruimte niet, terwijl het kanten ontwerp ze een etherische uitstraling geeft wanneer ze van binnenuit in een donkere kamer worden verlicht. Ze hebben het vermogen om een ​​intieme sfeer te creëren waarboven ze gewichtloos lijken te zweven.

 

Hoewel hun organische constructie rotan lampen een uitstekende aanvulling maakt op rustieke interieurs, vormen ze ook zeker een geweldige aanvulling op eclectische ruimtes die gedijen op texturen en details, of traditionele ruimtes met zware meubels en donkere tinten. Hedendaagse interieurs kunnen ook profiteren van het strakke gevoel van rotanverlichting die hand in hand gaat met hun eenvoudige lijnen. Spa's die een ontspannen en natuurgetrouwe uitstraling moeten krijgen, evenals restaurants die behoefte hebben aan een paar spectaculaire stukken en een warme en gezellige sfeer, zijn uitstekende kandidaten voor mooie lampen van rotan.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 okt 2022
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Redactie Editiepajot | 13 nov 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief