Een kerst voorgerecht om te maken met de kids

C21

Een kerst voorgerecht om te maken met de kids

Kerst-voorgerecht-salade-met-gerookte-eendenborst-en-frambozen

Het einde van het jaar komt er weer aan en dat betekent dat er al plannen worden gemaakt voor de kerstdagen. Gaan jullie het dit jaar met de hele familie vieren? Grote kans dat er (klein)kinderen van de partij zijn. Het is dan leuk om samen met de kleintjes een lekker voorgerecht te maken. Nog geen ideeën voor een lekker gerecht? Laat je dan inspireren met een uniek voorgerecht. 

 

Salade met eendenborst

Een salade lijkt het steeds beter te doen als inspiratie voor kerstrecepten. Dat is goed nieuws, want dit kerst voorgerecht geeft een lekkere en kleurrijke twist aan de ‘standaard’ salades. Uitermate geschikt voor kieskeurige eters. Het gerecht bevat namelijk zoete frambozen en wie houdt daar nou niet van?

 

Dit voorgerecht is een lichte en smaakvolle salade die zonder veel moeite klaargemaakt kan worden. Om de dressing van deze salade te maken is wel een staafmixer of een keukenmachine vereist, maar dit kunnen de volwassenen ongetwijfeld overnemen. 

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gram frambozen
  • 1 eetlepel azijn
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel dijonmosterd
  • 85 gram veldsla
  • 180 gram gerookte eendenborst in plakjes

Bereiding

Om de dressing te maken doe je een deel van de frambozen in de keukenmachine of in een hoge maatbeker. Voeg hier de azijn, de olie en de mosterd toe. Pureer dit vervolgens tot een dressing. Wrijf de dressing door een zeef, zodat de pitjes worden opgevangen. 

 

Als extraatje kun je de eendenborst plakjes nog even bakken voor extra knapperigheid, zodat ze meer lijken op spekplakjes. Toch raden we de koude versie aan!

 

Opmaak

Verdeel de veldsla over de borden en leg de plakjes eendenborst en de frambozen er op. Besprenkel het vervolgens met de frambozen dressing en klaar is kees. 

 

Een simpel gerecht om de kids kennis te laten maken met een nieuw soort gevogelte. Smaakvol én kleurrijk. Kortom: een echte aanrader voor tijdens kerst.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 nov 2022
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Redactie Editiepajot | 09 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief