Hoe kies je de juiste tuinset?

C21

Hoe kies je de juiste tuinset?

Image001

Een tuinset kopen kan een stuk lastiger zijn dan je in eerste instantie verwacht. Het moet lekker zitten en het moet ook mooi ogen. Er is tegenwoordig zoveel aanbod dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Met deze tips kies jij de juiste tuinset voor jouw tuin. 

 

Oriënteer vooraf 

Als je op zoek gaat naar een nieuwe tuinset is het handig om je vooraf te oriënteren in de kleuren en materialen die in jouw tuin passen. Bepaal eerst welk kleurenpalet jouw tuin interieur heeft en laat deze tinten terugkomen in je tuinmeubel. Ben je meer van kalme en neutrale tinten? Ga dan voor effen kleuren in het materiaal en de kussens. Wil je juist een eyecatcher creëren? Dan zijn felle kleuren juist weer leuk. Kijk daarnaast ook goed naar de materialen die je al in de tuin hebt. Zijn het vooral houten elementen die je hebt? Ga dan voor een houten tuinset

 

Ga je voor een hoge of lage tafel?

Nu je een beetje hebt nagedacht over welke stijl je wilt, is het tijd om te bedenken of een hoge of een lage tafel beter in jouw tuin past. Ben je van plan om barbecues te hosten, spelletjes te spelen of af en toe in de tuin te werken? Ga dan voor een hoge tafel. Wil je juist relaxen met een goed boek of een drankje doen? Dan is een lage tafel ideaal. 

 

Kies het juiste tuinmeubel

Ze zeggen niet voor niets altijd “meten is weten”. Tijd dus om een meetlint te pakken en te bepalen hoeveel ruimte jij voor een tuinset in jouw tuin hebt. Naast meten is het ook belangrijk om te kijken naar wat de functie van jouw tuinset gaat zijn. Wil je relaxen en liggend genieten van de zon? Dan is een loungeset echt wat voor jou. Wil je liever een set waar je ook je vrienden kunt uitnodigen voor een barbecue? Kijk dan naar een dining loungeset. Zorg er ook voor dat je een plekje voor iedereen hebt. Houd dus rekening met kinderen en of er vaak vrienden of familie komen eten. 

 

Met deze tips kom jij al een heel eind bij het uitzoeken van jouw nieuwe tuinset. Het enige waar je misschien nog over twijfelt is over waar je jouw tuinset het beste kunt aanschaffen. Wij raden je aan om eens een kijkje te nemen op VidaXL.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 dec 2022
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Redactie Editiepajot | 20 feb 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief