De reden waarom een doorlopende reisverzekering aan te raden is

C21

De reden waarom een doorlopende reisverzekering aan te raden is

Pexels-photo-3760067
 

Een reisverzekering afsluiten is niet het leukste onderdeel van je vakantie, maar wel verstandig. Zo’n verzekering kan een hoop ellende besparen als je op vakantie bent, want eventuele kosten bij een ongeval of ziekte kunnen in het buitenland behoorlijk opladen. Dat kan de vakantiesfeer goed verpesten. Maar welke reisverzekeringen zijn er? Wat kosten die en wat dekken ze dan? Zit er een verschil tussen een reisverzekering en annuleringsverzekering? Op al deze vragen geven wij je graag antwoord.

 

Welke reisverzekeringen zijn er?

Voordat je op vakantie gaat, is het verstandig om een goede reisverzekering af te sluiten. Maar welke reisverzekering past het beste bij jou? Er zijn namelijk diverse opties beschikbaar, omdat een reisverzekering vaak op maat wordt gemaakt. Zo zijn de kortlopende reisverzekering en de doorlopende reisverzekering de meest voorkomende opties.

 

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering is zoals de naam al zegt tijdelijk en geschikt voor een korte vakantieperiode. Deze verzekering is vaak geldig gedurende de hele vakantieperiode, variërend van enkele dagen tot drie weken. Het afsluiten van een kortlopende reisverzekering is eenvoudig: je geeft aan bij de verzekeraar hoe lang je op vakantie gaat, wanneer de verzekering moet ingaan en waarvoor je verzekerd wilt zijn.

 

Doorlopende reisverzekering

Als je vaker of langer op vakantie gaat, is het afsluiten van een doorlopende reisverzekering een betere optie. Stel je gaat bijvoorbeeld in de zomer naar Sicilië, in de winter op wintersport naar Oostenrijk en tussendoor boek je nog twee stedentrips naar Berlijn en Parijs. In plaats van voor elke vakantie een kortlopende verzekering af te sluiten, kun je beter kiezen voor een doorlopende reisverzekering. Zo ben je altijd goed verzekerd, zelfs als je spontaan een ticket naar Portugal boekt.

 

Vergelijk je reisverzekeringen online

Voordat je een reisverzekering afsluit, is online je reisverzekering vergelijken via Pricewise verstandig. Zo kun je namelijk relatief eenvoudig alle aanbieders in overzicht met elkaar vergelijken. Afhankelijk van je eigen wensen, kan het zijn dat de één wat beter bij je past dan de ander. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om een reisverzekering direct bij je reis af te sluiten, maar dan ben je wel vaak een stuk duurder uit. Door je vooraf te verdiepen in deze mogelijkheden, zul je zien dat je een aanzienlijk bedrag kunt besparen. Wil je er geen omkijken meer naar hebben en ben je ook regelmatig in eigen land een weekendje weg? Dan is het aan te raden om voor een doorlopende reisverzekering te gaan.

 

Verschillen tussen een reisverzekering en annuleringsverzekering?

Veel mensen zijn vaak in de war over de verschillen tussen een reisverzekering en annuleringsverzekering. Het is echter belangrijk om te weten dat dit twee verschillende soorten verzekeringen zijn. Een reisverzekering biedt namelijk dekking tegen schade die u tijdens uw vakantie oploopt. Denk bijvoorbeeld aan diefstal of verlies van bagage, medische kosten en repatriëring bij een ongeval of ziekte. Een annuleringsverzekering is daarentegen vooral bedoeld voor het geval u uw vakantie vooraf moet annuleren of als u de reis voortijdig moet afbreken. Dit kan bijvoorbeeld door een sterfgeval in de familie, ernstige ziekte of ongeval.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jun 2023
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Redactie Editiepajot | 04 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Redactie Editiepajot | 26 apr 2024
Redactie Editiepajot | 09 apr 2024
Redactie Editiepajot | 20 feb 2024
Redactie Editiepajot | 22 jan 2024
Redactie Editiepajot | 13 nov 2023

archief