GALMAARDEN - Marie-Jeanne kreeg 10.000 dollar

C21

GALMAARDEN - Marie-Jeanne kreeg 10.000 dollar

Colpaert_galmaarden_marie-jeanne_frederique_1
Marie-Jeanne bij haar beestjes. - Foto Marc Colpaert
 

Marie-Jeanne Frederique uit Galmaarden heeft in 2009 zo maar eventjes 5.000 dollar ontvangen van een Amerikaanse stichting, omdat ze al jaren mishandelde of verlaten  dieren bij haar thuis verzorgd en hen een rustige oude dag bezorgd. En om 2009 nooit meer te vergeten, kreeg ze enkele maanden later nogmaals de som van 5.000 dollar van dezelfde organisatie, voor de manier waarop ze samen met haar beestjes vegetarisch leefde. "Een jaar om nooit meer te vergeten", aldus de 75 jarige Marie-Jeanne.

In de zomer van dit jaar kreeg Marie-Jeanne uit de Dorekensstraat in Galmaarden van de Amerikaanse stichting ‘The Supreme Master Ching Hai International Association' een brief, waarin haar verteld werd dat ze voor haar prachtig werk ‘ for your loving, noble and gracious efforts  on behalf of all animals’ een bedrag van 5.000 dollar  - ongeveer 4.000 euro - kreeg. En om haar jaar helemaal goed te maken kreeg ze enkele maanden later van dezelfde stichting nog een brief met de belofte dat ze nogmaals  een bedrag van 5.000 euro kreeg. Ditmaal voor de manier waarop ze leefde, Marie-Jeanne  en al haar beestjes eten namelijk geen vlees.  “ Natuurlijk ben ik blij met deze erkenning en dit geld, ik zal dit gebruiken om mijn dieren nog meer in de watten te leggen”, verzekerde Marie-Jeanne.
Al vele jaren worden oude en zieke dieren door haar liefdevol opgevangen. “ Ook dieren die we van de slachtbank hebben kunnen redden, verblijven hier. Zo hebben we hier veel kippen uit legbatterijen, enkele pauwen, geitjes, ganzen, een schildpad, honden en katten en een chinees varken Lola”, sprak Marie- Jeanne. Ze gaat er tevens prat op dat voor geen enkel diertje er vlees op het menu staat. “ Het zou nogal dom zijn dat we andere dieren zouden moeten doden, om mijn diertjes van het nodige voedsel te voorzien. Hier hebben wij respect voor alle diertjes, zelf een mier stampen wij hier niet zomaar dood. Alle voedsel is volledig plantaardig en de beestjes eten dat maar al te graag”, verzekerde Marie-Jeanne.
 
Ondertussen  kocht zij voor haar dieren  een soort van kleine houten blokjes die ze gebruikt als bodembedekker in de hokken van de dieren. Deze blokjes hout moeten ervoor zorgen, dat de diertjes droog zitten tijdens de wintermaanden en zorgen er tevens voor, dat Marie-Jeanne een droge voet heeft om tot bij haar beestjes te geraken. “ Ik heb altijd gezegd dat ik met het geld voor mijn beestjes ging zorgen en dat doe ik, maar ik moet ook een beetje aan mezelf denken. Ik ben nu 75 jaar oud en sommige dagen gaat het niet zo goed meer, daarom dat ik door deze houten blokjes te gebruiken ook een beetje gemakkelijker bij mij beestjes geraak.”
Marie-Jeanne had graag een bijkomend hok met een ruim overhellend dak laten plaatsen, zo kregen de kippen, geiten en ganzen de nodige bescherming en was het voor haar ook aangenamer om ze te voederen. Vandaag moet ze dit doen in weer en wind. “ Het probleem is dat ik al aan enkele mensen gevraagd heb, of ze tegen betaling zo een hok willen maken, maar telkens krijg ik een ‘neen’ als antwoord. Ik begrijp het niet goed meer, ik heb het geld en toch wilt niemand mij helpen”, jammerde Marie-Jeanne.
Vanaf dit jaar neemt  de 75 jarige Marie-Jeanne er geen nieuwe diertjes meer bij. De meer dan 200 dieren dieren die er nu zijn mogen bij haar genieten van hun oude dag. Meer informatie over dit rusthuis voor dieren kan men vinden op  www.asbl-fabienne.org  of telefonisch op het nummer 054/32.81.40.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jan 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 23 mei 2024

archief